Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις 2014 εκτιμήσεις

2014-08-10 13:20

Εκτιμήσεις για τις βάσεις 2014 πότε ανακοινώνονται

Με μικρή καθυστέρηση θα ανακοινωθούν οι βάσεις 2014 χωρίς όμως να ευθύνεται το υπουργείο Παιδείας για την μικρή αυτή αναβολή της ανακοίνωσης. Τα μόρια αναμένεται να είναι αυξημένα στις σχολές θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr οι βάσεις 2014 θα ανακοινωθούν από τις 28 Αυγούστου έως την 1 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα . Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην Αστυνομία όπου άργησε να εκδώσει την προκήρυξη εισαγωγής των υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές . Αναλυτές συγκρίνουν τις βάσεις 2014 με αυτές του 2012 και καλούν τους υποψηφίους να συγκρίνουν τις βαθμολογίες τους με τα μόρια με του εν λόγω έτους. Οι βάσεις δεν αναμένεται να ανέβουν εξίσου σε όλες τις σχολές Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για αύξηση σε όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία, με αρκετές σχολές να μην πέφτουν και να διατηρούνται στα περσινά επίπεδα. Ελάχιστες θα είναι αυτές που αναμένεται να κινηθούν πτωτικά. 

Το Υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να καταφέρει να ανακοινώσει τις βάσεις στα συνηθισμένα χρονικά πλαίσια αν και φέτος οι πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν πιο αργά ενώ καθυστέρησαν και οι διαδικασίες για τις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας. 

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο έτος οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, το 2012 στις 27 Αυγούστου , το 2011 στις 29 Αυγούστου και το 2010 στις 25 Αυγούστου. Την τελευταία, λοιπόν εβδομάδα του Αυγούστου θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

dikaiologitika.gr