Πότε θα δοθεί η προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης

2014-11-06 22:55

Ξεπέρασαν τις 400.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης ενώ εννιά στις δέκα αιτήσεις που υποβάλλονται στο Taxisnet εγκρίνονται. Οι δικαιούχοι που έχουν εγκριθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα λάβουν την προκαταβολή του επιδόματος που ανέρχεται στο 25% του επιδόματος και δεν χρειάζεται η προμήθεια πετρελαίου για να δοθεί

 

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να προχωρήσει στην πληρωμή της προκαταβολής για το επίδομα θέρμανσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα με πιθανότερη ημέρα πληρωμής την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου. Οι προκαταβολή θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που ήδη έχουν δηλώσει στο taxisnet. 

Ολόκληρο το επίδομα θέρμανσης θα το λάβουν μόνο εφόσον προμηθευτούν πετρέλαιο ενώ εαν τελικά δεν προχωρήσουν σε αγορά θα κληθούν να επιστρέψουν την προκαταβολή που έλαβαν. 

Υπενθυμίζεται, ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου που θα αγοράζει ο δικαιούχος και ότι η ποσότητα λίτρων για την οποία θα χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τ.μ. στην Α' ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β' ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ' ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ' ζώνη. Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο θα χορηγείται το επίδομα είναι τα 120 τ.μ. Βάσει των εν λόγω κριτηρίων τα συνολικά ποσά του επιδόματος θα κυμανθούν από 52,50 έως και 1.050 ευρώ. 

Μέχρι το τέλος του έτους θα διατεθούν 74 εκατ. ευρώ για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μέσα στο 2015 θα δοθούν 210 εκατ. ευρώ. 

Αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες και στα ΚΕΠ, έως και τις 30 Μαΐου 2015, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.