Πώς η ΕΛ.ΑΣ. παγίδευσε τον σατανιστή και απέτρεψε τον δεύτερο φόνο -Τα ψεύτικα προφίλ στο facebook και το μοιραίο λάθος

2014-06-17 23:02

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. παγίδευσε τον σατανιστή και απέτρεψε τον δεύτερο φόνο -Τα ψεύτικα προφίλ στο facebook και το μοιραίο λάθος

Με μια καλοστημένη επιχείρηση μέσω social media και κυρίως του facebook κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει και να συλλάβει, εν τέλει, τον 22χρονο Αλέξανδρο Παπαγεωργίου για τον φρικτό φόνο μιας 41χρονης άστεγης στην Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο facebook, και το youtube πριν και μετά τον φόνο και ουσιαστικά ζητούσε να «μάθει» πώς θα γίνει σατανιστής.

Αυτό προκύπτει από τις αναρτήσεις που έκανε, όπως για παράδειγμα εκείνη στο YouTube, πριν από περίπου δύο μήνες.

«Θέλω να γίνω σατανιστής. Μένω Αθήνα. Οποιος το δει ας απαντήσει εδώ αν μπορεί να με βοηθήσει να γνωρίσω τα κατάλληλα άτομα», έγραφε ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου ως σχόλιο κάτω από ένα τραγούδι των Rotting Christ, ενώ ελληνικού συγκροτήματος μουσικής μπλακ μέταλ, με τίτλο «Κατά τον Δαίμονα Εαυτού». Μάλιστα, ο 22χρονος στο σχόλιό του έχει γράψει και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί του όποιος γνωρίζει περισσότερα για τον σατανισμό.

Μετά το φόνο της άτυχης 41χρονης, ωστόσο, είχε ακόμη πιο έντονη δραστηριότητα με αρκετά ψεύτικα προφίλ στο facebook όπου «διαφήμιζε» την πράξη του και προανήγγειλλε και δεύτερο φόνο στις 21 Ιουνίου, ημέρα της θερινής ισημερίας.

Πως έφτασε στα ίχνη του η ΕΛ.ΑΣ.

Οταν, ανήμερα του Πάσχα, ανακαλύφθηκε η σορός της άστεγης στη Γλυφάδα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρατήρησαν τα σατανιστικά σύμβολα στο παγκάκι και στον χώρο όπου έγινε η δολοφονία, ωστόσο, δεν ανακοίνωσαν τίποτα στα μέσα ενημέρωσης ξεκινώντας αμέσως τις έρευνές τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Διαδίκτυο το όνομα του 22χρονου άρχισε να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους βασικούς υπόπτους και τότε μπήκε σε δράση το οργανωμένο σχέδιο.

Δημιουργήθηκαν αρκετά ψεύτικα προφίλ τα οποία κατακλύστηκαν από video clip γνωστών συγκροτημάτων που τραγουδούν στίχους με σατανιστικό περιεχόμενο και η προσέγγιση από την πλευρά του Παπαγεωργίου δεν άργησε να γίνει.

Το μοιραίο λάθος του δράστη ήταν το γεγονός πως στην προσπάθειά του να πείσει τους έτερους «σατανιστές» συνομιλητές του ανάρτησε στο ψεύτικο προφίλ του την φωτογραφία με το κομμένο του χέρι όπου είχε σχηματίσει το 666 προς τιμήν του Σατανά λίγο πριν δολοφονήσει άγρια την άστεγη.

Η κυνική ομολογία και ο δεύτερος φόνος

Ο νεαρός σατανιστής αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να βρει λύση στη λατρεία του Σατανά. Όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα με τη χρήση ουσιών, στο στρατό είχε κριθεί από τους ψυχιάτρους Ι5, ενώ για ένα χρόνο αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα. Ο πατέρας του είναι συνταξιούχος ηθοποιός που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του.

Εκείνο που σόκαρε αρκετούς ήταν η κυνική ομολογία του για την δολοφονία της 41χρονης άστεγης την οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρειες στους αστυνομικούς, αλλά και το γεγονός ότι ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει ακόμη μια θυσία στον Εωσφόρο και μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο.

Όπως αποκάλυψε στους άνδρες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ασφάλειας Αττικής, είχε σκοπό να δολοφονήσει και άλλη γυναίκα στις 21 Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. Δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο.

Το προφίλ του νεαρού σατανιστή

Ο νεαρός ζούσε με τους γονείς και τον μεγαλύτερο αδελφό του σε ένα διαμέρισμα της Γλυφάδας. Όπως είπε στους αστυνομικούς από την ηλικία των 15 ετών άρχισε να ασχολείται με τον σατανισμό. Διάβαζε σχετικά βιβλία και έμπαινε σε ιστοσελίδες με ανάλογο περιεχόμενο. Στον τελευταίο καιρό είχε καρφωθεί στο μυαλό του οτι πρέπει να κάνει ανθρωποθυσία αφιερωμένη στο Σατανά. Και διάλεξε την ημέρα του Πάσχα. Όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς θα σκότωνε τον πρώτο άνθρωπο που θα έβλεπε μπροστά του, όταν πλησίαζε την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ποια ήταν η άτυχη γυναίκα που έπεσε θύμα του 22χρονου σατανιστή

Μία άριστη μαθήτρια που ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, αλλά είχε μία ερωτική απογοήτευση πριν από 15 χρόνια και από τότε η ζωή της κατέρρευσε. Ετσι περιγράφουν την άτυχη 41χρονη που έπεσε θύμα του σατανιστή δολοφόνου της Γλυφάδας, οι δικοί της άνθρωποι.

«Πιστεύω ότι ο δολοφόνος την ακολουθούσε ημέρες. Τα τελευταία χρόνια τριγυρνούσε σε πάρκα, πλατείες και σε άλλα σημεία στα νότια προάστια και προσπαθούσαμε να την βρούμε να την γυρίσουμε σπίτι. Ομως εκείνες τις ημέρες δεν μπορούσαμε να την εντοπίσουμε. Χανόταν τα τελευταία χρόνια από το σπίτι λόγω μιας μεγάλης ερωτικής απογοήτευσης πριν από 15 περίπου χρόνια. Δηλώναμε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία, όμως εκείνοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να ξεπεράσει το πρόβλημα και μπλέξαμε με σκοπιμότητες γιατρών. Ποτέ δεν περιμέναμε όμως αυτήν την κατάληξη...». Αυτά είπε στο vima.gr ο πατέρας της 41χρονης άστεγης, η οποία δολοφονήθηκε το Πάσχα από τον 22χρονο σατανιστή στη Γλυφάδα.

Οπως λένε οι δικοί της άνθρωποι, η άτυχη γυναίκα υπήρξε μία άριστη μαθήτρια, που τελείωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο και ήθελε να ασχοληθεί με την διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Εκείνη την εποχή όμως χώρισε με κάποιον που αγαπούσε πολύ και του είχε αφοσιωθεί. «Ποτέ δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε την κατάρρευσή της. Από τότε άρχισε να φεύγει από το σπίτι. Αρχικά έμενε σε κάποια φίλη της στην Αθήνα, όμως, μετά άρχισε να χάνεται στους δρόμους. Μάταια προσπαθήσαμε να μάθουμε τι συνέβη και της κόστισε τόσο πολύ», λένε οι δικοί της.

Οι συγγενείς της γυναίκας επισκέφθηκαν γιατρούς και νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, αλλά όπως λένε «πάντα μας έλεγαν ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Οτι είναι ενήλικος άνθρωπος και πρέπει να αποφασίσει για την ζωή της. Νοιάζονταν μόνο για την αμοιβή τους και δεν μας έδιναν καμία γνωμάτευση. Δεν υπήρχε λύτρωση από πουθενά». Ετσι συνεχίστηκε ο ίδιος κύκλος, καθώς την έβρισκαν, την έπαιρναν στο οικογενειακό σπίτι, αλλά μετά από λίγο εξαφανιζόταν ξανά. «Αρχικά δεν είχαμε καταλάβει ότι ήταν εκείνη η δολοφονημένη στην Γλυφάδα. Ούτε καν είχαμε ακούσει τις ειδήσεις. Ομως, μετά, μας τηλεφώνησε η αστυνομία...», λένε.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 22χρονου 

Συγκλονισμένος από την αποκάλυψη για το φρικτό έγκλημα που διέπραξε ο γιος του είναι ο πατέρας του σατανιστή δολοφόνου της Γλυφάδας, συνταξιούχος ηθοποιός Τηλέμαχος Παπαγεωργίου.

Ο παλιός ηθοποιός, που αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, μίλησε σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση μετά από την αποκάλυψη ότι ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου σκότωσε μία άστεγη στη Γλυφάδα, ως θυσία στο Σατανά.

«Εχω να δηλώσω μόνο δύο πράγματα. Τη βαθιά λύπη μου για τον άδικο χαμό της γυναίκας. Και ότι ο γιος μου είναι βαριά ψυχικά άρρωστος και χρήστης ουσιών», είπε ο Τηλέμαχος Παπαγεωργίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.Πηγή: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. παγίδευσε τον σατανιστή και απέτρεψε τον δεύτερο φόνο -Τα ψεύτικα προφίλ στο facebook και το μοιραίο λάθος | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/159706#ixzz34vdtlLwH