Σε Καρασμάνη και Έξαρχο για τη χαλαζόπτωση στην Φθιώτιδα η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

2014-11-20 19:46

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Διοικητή του ΕΛ.Γ.Α. και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε  η Βουλευτής κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου,  συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις της στους αρμόδιους φορείς μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση στο νομό Φθιώτιδας.
        Με κύριο θέμα συζήτησης τις σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν στους ελαιώνες της Φθιώτιδας -κυρίως της ανατολικής- η κα Μακρή μετέφερε στον κο Έξαρχο το μέγεθος των ζημιωθεισών καλλιεργειών. Τονίζοντάς του τη δεινή θέση στη οποία βρίσκονται οι πληγέντες, ζήτησε την επίσπευση  των εκτιμήσεων και των εξατομικεύσεων των ζημιών,  θέτοντας παράλληλα και το θέμα πρόσληψης εποχιακού προσωπικού, για να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι παραπάνω διαδικασίες. 
       Στη συνέχεια, η Βουλευτής επισκεπτόμενη τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο Καρασμάνη συζήτησε μαζί του τα προβλήματα που υπάρχουν και τις επιπτώσεις της χαλαζόπτωσης στις καλλιέργειες των ελαιόδεντρων. Επιπλέον, ζήτησε το υπουργείο να ενημερώσει υπεύθυνα τους  αγρότες για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.  Ο Υπουργός διαβεβαίωσε την κα Μακρή ότι ξεκίνησαν ήδη οι δηλώσεις των παραγωγών και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν και οι σχετικές εκτιμήσεις. Τέλος, ο κος Μελάς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου δεσμεύτηκε προσωπικά στην Βουλευτή ότι στο προσεχές διάστημα θα επισκεφτεί την Λαμία προκειμένου να ενημερώσει αγρότες και παραγωγούς