Σκάνδαλο με την Βανέσα Μέι στους Ολυμπιακούς αγώνες -Αλλοίωσαν τα αποτελέσματα για να την στείλουν στο Σότσι

2014-07-12 09:22

Σκάνδαλο με την Βανέσα Μέι στους Ολυμπιακούς αγώνες -Αλλοίωσαν τα αποτελέσματα γ

Υπήρξε μία από τις μεγάλες προσωπικότητες των φετινών Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, έστω κι αν η Βανέσα Μέι δεν πλησίασε καν τις πρώτες θέσεις και το βάθρο. Οπως προκύπτει όμως τώρα, η διάσημη βιολονίστα δεν έπρεπε καν να αγωνιστεί στο Σότσι. 

Στη Σλοβενία, την οποία εκπροσώπησε, έχει ξεσπάσει τεράστιο σκάνδαλο, μια και όπως όλα δείχνουν κάποιοι φρόντισαν να «μαγειρέψουν» τα αποτελέσματα, προκειμένου η Μέι να κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού. 

Την αποκάλυψη έκανε η ομοσπονδία σκι της Σλοβενίας και ήδη τέσσερις αξιωματούχοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αλλοίωση των επιδόσεων της Μέι προκειμένου εκείνη να προκριθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. 

Η διάσημη μουσικός μετείχε στη διοργάνωση εκπροσωπώντας την πατρίδα του πατέρα της, την Ταϊλάνδη, ως Βανέσα Βάκορν, που είναι το πατρικό της. Εκεί ήταν τελευταία ανάμεσα σε 67 αθλήτριες που πήραν μέρος στο γιγάντιο σλάλομ. Προκειμένου να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς ώστε να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, η Μέι έπρεπε να αγωνιστεί στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Σλοβενία και την Ελβετία. Οπως όμως αποκάλυψε η ομοσπονδία σκι της Σλοβενίας, βρέθηκαν αποδείξεις ότι στις κούρσες που έγιναν εκεί άλλαξαν τα αποτελέσματα της Μέι, προκειμένου να προκριθεί στο Σότσι. Συγκεκριμένα, αλλοίωσαν τους χρόνους και την κατάταξη. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ομοσπονδία- όπως αναφέρει η Guardian- η Μέι ίσως να μην γνώριζε για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων εκείνη τη στιγμή. Με το θέμα θα ασχοληθεί τόσο η αστυνομία, όσο και η παγκόσμια ομοσπονδία σκι.

Πηγή: iefimerida.gr