Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο γιος του μεγιστάνα Ροκφέλερ

2014-06-14 08:24

Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο γιος του μεγιστάνα Ροκφέλερ

O γιος και διάδοχος του δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Ροκφέλερ σκοτώθηκε σήμερα το πρωί όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος του συνετρίβη έξω από ένα αεροδρόμιο, κοντά στην πόλη της Νέας Υόρκης. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 65χρονος Ρίτσαρντ Ροκφέλερ είχε πάει να επισκεφθεί τον πατέρα του που την Πέμπτη γιόρταζε τα 99α γενέθλιά του και επέστρεφε στο σπίτι του, στην Πολιτεία του Μέιν, με το μικρό αεροσκάφος που πιλοτάριζε ο ίδιος.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νιου Γιορκ Ντέιλι Νιους, λίγο μετά την απογείωση το αεροπλάνο χτύπησε σε δέντρα και συνετρίβη, με αποτέλεσμα ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος, γιατρός και φιλάνθρωπος να σκοτωθεί επί τόπου. 

"Είναι μια απίστευτη τραγωδία. Η οικογένεια είναι σε κατάσταση σοκ. Ο Ρίτσαρντ ήταν ένα πολύ αγαπητό μέλος της οικογένειας. Ήταν πολύ έμπειρος πιλότος, πετούσε επί πολλά χρόνια", είπε ένας εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο πατέρας του Ρίτσαρντ, είναι εγγονός του Τζον Ντ. Ροκφέλερ, του ιδρυτή της Standard Oil, και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.