Σπείρα εξαπατά ανυποψίαστους αγρότες

2014-08-12 18:13

Θύματα απάτης έχουν πέσει αγρότες στη Λάρισα και γενικότερα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, από σπείρα η οποία δρα με συγκεκριμένο τρόπο.

Οι εν λόγω αγρότες έχουν χάσει χιλιάδες ευρώ και προσπαθούν να κάνουν γνωστή την υπόθεση, ενώ έχουν φυσικά καταθέσει και μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων, προκειμένου να προλάβουν και άλλους συναδέλφους τους για να μην εξαπατηθούν με τον ίδιο τρόπο.

 

Η συγκεκριμένη σπείρα δρα ως εξής: βρίσκουν αγγελίες τις οποίες βάζουν αγρότες σε εφημερίδες και οι οποίοι έχουν ως στόχο να πουλήσουν μπάλες άχυρου. Τα μέλη της σπείρας λοιπόν τους προσεγγίζουν τηλεφωνικώς αρχικά και κάνουν μεγάλες παραγγελίες με μπάλες άχυρου. Εμφανίζονται λοιπόν με άλλο όνομα χρησιμοποιώντας στοιχεία ανθρώπου που έχει άγνοια για το θέμα, και είτε παίρνουν μέρος του εμπορεύματος λέγοντας πως θα περάσουν να πάρουν άλλη ημέρα το υπόλοιπο προφασιζόμενοι κάποιο λόγο (όπως ότι δεν θα έχουν άλλη μέρα στην διάθεση τους φορτηγά ζητώντας να γίνει η παράδοση αιφνιδιαστικά και νωρίτερα από την κανονισμένη ημερομηνία) και δεν ξαναεμφανίζονται ποτέ, με αποτέλεσμα να μην πληρώσουν ποτέ για το εμπόρευμα που έχουν ήδη πάρει, είτε πληρώνουν με πλαστές επιταγές. Οι αγρότες όμως έχουν κόψει ήδη τις μπάλες ολόκληρης της παραγγελίας και το εμπόρευμα τους μένει, με συνέπεια μεγάλη οικονομική ζημιά.

 

Όπως καταγγέλλει στην press-a.gr o Λαρισαίος δικηγόρος Στυλιανός Σούρλας ο οποίος είναι συνήγορος ενός εκ’ των εξαπατηθέντων προσώπων, η σπείρα έχει δράσει με τον συγκεκριμένο τρόπο τουλάχιστον τρεις φορές με θύματα ανυποψίαστους αγρότες.

 

Ο κ. Σούρλας μάλιστα εφιστά την προσοχή στους αγρότες της περιοχής και συνιστά να μην προχωρούνε σε τηλεφωνικές παραγγελίες με άγνωστα άτομα εφόσον δεν διασφαλίσουνε πρώτα την φερεγγυότητα και εξασφαλίσουν την ταυτοποίηση του προσώπου με το οποίο συναλλάσσονται. Σε κάθε περίπτωση να λαμβάνουνε προκαταβολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού και προτού παραλάβουνε κάποια επιταγή από οποιοδήποτε άτομο να ελέγχουν την φερεγγυότητα αυτής στην εκδότρια Τράπεζα.