Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των συλληφθέντων, κατηγορουμένων για τις δολοφονίες τριών ανθρώπων στη Νάξο και την Πελοπόννησο

2015-03-09 16:16

Ο ανοργάνωτος στραγγαλιστής serial killer και ο συνεργός του

Στη δημοσιότητα από την Αστυνομία οι φωτογραφίες των συλληφθέντων, κατηγορουμένων για τις δολοφονίες τριών ανθρώπων στη Νάξο και την Πελοπόννησο

Κατόπιν σχετικών διατάξεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο αλλοδαπών, αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονίες και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) (επ) BARIAME ή BARIAMI ή BARIAM ή BARJAMAJ ή BARJAMI ή BARAJMI ή PAPAVAN ή PAPAJANI ή PAPAZANI ή PAPAYAN ή PAPAXHANI ή PAPAGIAN (ον) MONDI ή ARTAN ή EDMONT ή GENTIAN ή EDMOND ή ENDONT ή ORGEST ή BEZMIR του MIDET ή MUDEI ή MINA ή FERIK ή FEMIK ή VASLI που γεννήθηκε στην Αλβανία.

 

 

Β) MUSTA ή MUSTA Ι NERI ή ERNEST του BEDRI που γεννήθηκε στην Αλβανία.

 

 

Σε βάρος του πρώτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατά συρροή, της ληστείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα και κατά του δεύτερου για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατά συναυτουργία και της ληστείας από κοινού.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η δράση του serial killer και του συνεργού του

Στις 19 Φεβρουαρίου, εντοπίστηκε στην Πάτρα και συνελήφθη μαζί με έναν συνεργό του ο 31χρονος αλλοδαπός serial-killer με σήμα κατατεθέν του, τους στραγγαλισμούς των θυμάτων του.

Ο δολοφόνος που παρουσιαζόταν στις περιοχές που δρούσε ως εργάτης για μερεμέτια σε σπίτια και εμφανιζόταν κάθε φορά με διαφορετικά ονόματα, στοχοποιούσε τα θύματά του, συνήθως μοναχικούς ηλικιωμένους και έβαζε μπροστά το σατανικό του σχέδιο. Τελευταίο του θύμα ήταν τον Οκτώβριο του 2014, η 59χρονη εικαστικός Κατερίνα Ζαζάνη, μαθήτρια των μεγάλων ζωγράφων Μυταρά και Κοκκινίδη στο σπίτι της στη Νάξο.

Ο δράστης πραγματοποιούσε εργασίες στο σπίτι της. Ο 31χρονος είχε εξετασθεί αρχικά μετά τη δολοφονία ως βασικός ύποπτος, ενώ η βιασύνη του να εγκαταλείψει τότε το νησί τράβηξε ακόμα περισσότερο τα βλέμματα των διωκτικών Αρχών. Ένα αποτύπωμα και το γενετικό του υλικό, τον ταυτοποίησε με άλλα δύο περιστατικά και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Μάλιστα, διέφυγε για λίγο καιρό στην Αλβανία και επέστρεψε στην Πάτρα, όπου τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο ίδιος ο 31χρονος serrial-killer, ομολόγησε άλλους δύο φόνους στη Πελοπόννησο, μία βίαιη ληστεία και σωρεία διαρρήξεων. Συγκεκριμένα, εκείνος δολοφόνησε και λήστεψε ένα 79χρονο στις 10 Μαΐου του 2011 στην Τριφυλία Μεσσηνίας. Το θύμα είχε εντοπιστεί τότε στο κτήμα του, σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από το σπίτι του, ύστερα από δύο ημέρες αναζητήσεων.

Επίσης προέκυψε, ότι ο ίδιος δράστης, μαζί με τον συνεργό του, που επίσης συνελήφθη, είναι υπεύθυνοι για ληστεία μετά φόνου που σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας, με θύμα έναν 77χρονο αγρότη. Οι δράστες μπήκαν τότε σε σπίτι όπου διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων, τους κακοποίησαν άγρια και ιδιαίτερα τον 77χρονο, ο οποίος εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο.

Πρόσθετα, ο 31χρονος είχε διαπράξει μία βίαιη ληστεία σε βάρος ενός 82χρονου στην Τρίπολη στις 23 Μαΐου 2008.