Στη ΛΑΡΚΟ ο Κώστας Μπακογιάννης

2015-03-09 19:59

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάνηςη, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ευθύμιο Καραΐσκο, με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, συζήτησε εκτενώς μαζί τους τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την εταιρεία, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές πηγές της Στερεάς Ελλάδας και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς νικελίου στον κόσμο.

Βασικότερο ζήτημα της συζήτησης που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης είναι το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. 

«Είναι γνωστό το ενδιαφέρον που έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη ΛΑΡΚΟ. Μιλάμε για ένα κύτταρο ανάπτυξης, το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες και τεράστια σημασία για όλη την Περιφέρεια» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το κυρίαρχο ζήτημα, έχει να κάνει με το πολύ υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο είναι δύο φορές μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που καλείται σήμερα να πληρώσει η εταιρεία.

«Στόχος όλων μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, δηλαδή ο σεβασμός του περιβάλλοντος, αλλά πάνω απ’ όλα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.