Στις 11 Σεπτεμβρίου τελικά η έναρξη του σχολικού έτους

2014-06-16 12:04

Νέα μετάθεση και πάλι του σχολικού έτους, καθώς ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να επαναξετάσει συνολικά τις αποφάσεις του προκατόχου του κ. Αβρανιτόπουλου.

 

Η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει στις 11 και όχι στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς ο νέος υπουργός δεν συμφωνεί με τους πειραματισμούς των τελευταίων μηνών στο θέμα της έναρξης, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών ενώ στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος υπουργός δεν υπογράφει την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

 

Ακόμα όπως είπε στον Alpha 989: «Λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».

 

 

lifo.gr