Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης για δύο κακουργήματα

2014-11-19 23:00

Ομόφωνα αποφάσισε την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη για αναληθές «πόθεν έσχες» η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, θα γίνει πρόταση στο ελεγκτικό συνέδριο για κατάσχεση των 1.650.000 ευρώ που προήλθαν από την offshore εταιρεία.

Από εκεί και πέρα το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη, για τις κατηγορίες του αναληθούς «πόθεν έσχες» και συμμετοχή σε offshore, που είναι αμφότερα κακουργήματα.

Ερωτήματα για τους ορκωτούς λογιστές

Την ίδια στιγμή στα μέλη της επιτροπής υπάρχει προβληματισμός γιατί τόσο στους τελευταίους ελέγχους όσο και στον αναδρομικό έλεγχο, οι ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι πληρώθηκαν 800.000 ευρώ για αυτή τη δουλειά δεν εντόπισαν το παραμικρό.

Καταπέλτης το πόρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η εταιρεία Catalina Ltd είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ.

Παράλληλα στο πόρισμα αναφέρεται πως η άλλη υπεράκτια εταιρεία ονόματι Homeric ιδρύθηκε στις 28-10-1983 αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.

Τα ευρήματα, λοιπόν, συνηγορούν στο ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναμένεται να ελεγχθεί και για τα τρία κακουργήματα: ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις offshore.

Οπως αναφέρει το «Βήμα», η εταιρεία Catalina μετονομάστηκε σε Sunlight Ltd και τον Ιανουάριο του 2010 μεταβιβάστηκε στην αδελφή του κ. Καρατζαφέρη. Η Catalina Ltd ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992.

 iefimerida.gr 

Φωτογραφία: Eurokinissi