Συγκλονίζει το τελευταίο γράμμα του καθηγητή που αυτοκτόνησε στη Λέσβο

2014-09-22 15:45

Συγκλονίζει το τελευταίο γράμμα του καθηγητή που αυτοκτόνησε στη Λέσβο

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λέσβου από την αυτοκτονία του 58χρονου συνταξιούχου καθηγητή Εμμανουήλ Μαρώλια.

Ο 58χρονος με καταγωγή από τη Σάμο είχε εγκατασταθεί εδώ και δέκα χρόνια μαζί με τη σύντροφό του στη Συκαμιά, συνέγραφε το τεράστιο ποιητικό του έργο, συνεργαζόταν με εφημερίδα της Μυτιλήνης και είχε μια πλούσια πνευματική δραστηριότητα στο νησί, επιλέγοντας έναν αντισυμβατικό τρόπο ζωής.

Την Παρασκευή ο 58χρονος άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου.

Όπως λένε δικοί του άνθρωποι ο Μανώλης Μαρώλιας ήταν λιτός, απλός, ανθρώπινος δεν επεδίωξε θώκους καταξίωσης παρά του ότι είχε πλούσια φιλοσοφική και λογοτεχνική παιδεία.

Το Lesvosnews δημοσιεύσει το τελευταίο σημείωμα του Εμμανουήλ ως ένα «κόκκο αλήθειας στο οικοδόμημα των ψευδαισθήσεων». Είναι το μήνυμα που ήθελε να κοινοποιήσει στους πολίτες κάθως «ολοκλήρωσε το βιολογικό του κύκλο». Το μήνυμά του μια κραυγή για όλα όσα συμβαίνουν, κραυγή αγωνίας απέναντι στο «ειδεχθές άλγος».

ΕΛΛΑΔΑ 20/9/2013

ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ:

– ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΧΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕ ΠΛΗΡΕΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΙΑ-ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΣΕΜΙ-ΑΠΕΦΑΣΙΣΑ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΑΛΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΤΗΝ ΕΚΟΥΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥ._

ΕΡΡΩΣΘΕ!

ΜΑΡΩΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

gramma_manoli