Συγκλονιστική μαρτυρία: Είδαμε από το φινιστρίνι ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα στις φλόγες

2015-01-03 14:46

«Όταν η πόρτα έκλεισε, πολλοί έμειναν εγκλωβισμένοι. Χτυπούσαν με τα χέρια τους για να τους ανοίξουμε», δήλωσαν τρεις διασωθέντες του Norman Atlantic

Μία ακόμα σοκαριστική μαρτυρία διασωθέντων του Norman Atlantic βλέπει το φως της δημοσιότητας, που μεταφέρει το κλίμα πανικού και τις τρομακτικές τελευταίες στιγμές κάποιων από τους επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera μία οικογένεια τριών Αλβανών που ταξίδευε με το μοιραίο πλοίο, είδε ανθρώπους εγκλωβισμένους να πεθαίνουν από ασφυξία.
«Είδαμε ανθρώπους να πεθαίνουν από ασφυξία. Οι σοροί τους βρίσκονται στο πλοίο. Όταν μία πυρίμαχη πόρτα έκλεισε, πολλοί έμειναν εγκλωβισμένοι πίσω μας και δε μπορούσαν να την ανοίξουν. Χτυπούσαν με τα χέρια τους ώστε να τους ανοίξουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δύο τους είδαμε ξεκάθαρα από το φινιστρίνι να πέφτουν νεκροί από ασφυξία», δήλωσαν οι τρεις διασωθέντες.

Το εφιαλτικό σκηνικό συνεχίζεται από τις αφηγήσεις τους καθώς η οικογένεια υποστήριξε ότι είδαν έναν ακόμα επιβάτη την ώρα που οι διασώστες τον ανέβαζαν στο ελικόπτερο, εκείνος για κάποιο λόγο έπεσε και κατέληξε στο κατάστρωμα. «Υπήρχε αίμα, αλλά δεν ξέρουμε αν ο άνθρωπος επέζησε ή όχι», συμπλήρωσαν.

Την ίδια ώρα, αποκάλυψαν πως για να καταφέρουν να φορέσουν τα σωσίβια έπρεπε να σπάσουν τους χώρους αποθήκευσής τους, ενώ κατήγγειλαν ότι είδαν μέλη του πληρώματος να μπαίνουν σε σωστικές λέμβους εγκαταλείποντας τους επιβάτες.

protothema.gr