Συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Φθιώτιδας

2014-11-14 15:43

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στην Λαμία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Φθιώτιδας με αντικείμενο την συγκρότηση σε σώμα.

Στο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι παρακάτω Δήμοι.

Λαμιέων με 8 εκπροσώπους,
Μακρακώμης με 2 εκπροσώπους,
Στυλίδας  με 2 εκπροσώπους,
Μώλου- Αγίου Κωνσταντίνου με 1 εκπρόσωπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση των μελών του συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Νικόλαος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων και

Αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Αρναούτογλου, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε επίσης σε μια σειρά αποφάσεων προκειμένου να οργανωθεί ο Φο.Δ.Σ.Α (όπως έγκριση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, κανονισμών έργων, μελετών & προμηθειών, προϋπολογισμού κ.α) και να αναλάβει την λειτουργία του ΧΥΤΑ Λαμίας από τις αρχές του νέου έτους.

Μια σημαντική παράμετρος που απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο είναι η επιτάχυνση ολοκλήρωσης των ήδη ενταγμένων έργων (επέκταση του ΧΥΤΑ και προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού) για την ορθή λειτουργία του έργου και της αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος της χωρητικότητας του υπάρχοντος ΧΥΤΑ.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων καθώς και της σχεδιαζόμενης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και νέου ΧΥΤΥ στην Κεντρική Φθιώτιδα, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και οι απαιτήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία (ΕΚ/98/2008) και η Ελληνική νομοθεσία (Ν. 4042/2012).

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις ενέργειες που έχουν σχέση με την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ, την ολοκλήρωση των ήδη ενταγμένων έργων αλλά και την ωρίμανση των απαιτούμενων νέων έργων, όπως αυτά θα προσδιοριστούν μέσα από την αναμενόμενη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) διεκδικώντας δημόσια χρηματοδότηση, προς όφελος των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος.