Συναγερμός στη Γερμανία από υποψία για κρούσμα Εμπολα -Γυναίκα νοσηλεύεται με συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό

2014-08-19 23:02

Συναγερμός στη Γερμανία από υποψία για κρούσμα Εμπολα -Γυναίκα νοσηλεύεται με συ

Μία γυναίκα από τη δυτική Αφρική διακομίστηκε την Τρίτη στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου με υψηλό πυρετό και κυκλοφορικά προβλήματα, συμπτώματα που παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό Εμπολα.

Σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, η ασθενής βρισκόταν σε γραφείο υπηρεσίας για εύρεση εργασίας στη συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ, το οποίο έκλεισε προληπτικά για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ το προσωπικό και όσοι αναζητούσαν εργασία και βρίσκονταν εκεί έφυγαν.

Η γυναίκα είναι από τη Νιγηρία και σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, είπε ότι είχε έλθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

«Η ασθενής είναι απομονωμένη στο ασθενοφόρο και η ομάδα (των τραυματιοφορέων) έλαβε μέτρα προφύλαξης ως την εισαγωγή της στην μονάδα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη ενός ιατρού εντατικολόγου», ο Ρολφ Έρμπε, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και πρόσθεσε ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται θα πάρουν κάποιο χρόνο.

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του νοσοκομείου Charité «οι γιατροί δεν έχουν συμπεράνει προς το παρόν πως πρόκειται για ένα κρούσμα του ιού Έμπολα, και κλίνουν μάλλον προς το ενδεχόμενο μιας γαστρεντερίτιδας. Για να αποκλειστεί οριστικά και επίσημα ο κίνδυνος του Έμπολα, θα γίνει άμεσα μια εξέταση αίματος».

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της θα υποβληθούν σε εξετάσεις.


Πηγή