Συνελήφθησαν, 16 άτομα σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για διάφορα αδικήματα

2014-07-04 20:16

Λαμία, 4 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, των Β’ και Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, των Β’ και Γ’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, της ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα:

  • Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκίδα, για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει δύο κλοπές τμημάτων χαλκοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης από πυλωτές πολυκατοικιών στη Χαλκίδα, μέρος των οποίων βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.
  • Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει βενζινοκινητήρα από κατάστημα στη Χαλκίδα. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.
  • Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα (ένας ημεδαπός, μία ημεδαπή και ένας αλλοδαπός στην περιοχή του Λιμνιώνα Ευβοίας, ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα και ένας ημεδαπός στο Καρπενήσι), για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία.
  • Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί στη Θήβα, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (298) γραμμαρίων.
  • Συνελήφθη αλλοδαπός για παρεμπόριο στην Δροσιά Ευβοίας. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στερούταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν (635) είδη παρεμπορίου (κοσμήματα φο μπιζού, παιδικά παιχνίδια κ.λ.π.)
  • Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί (δύο στο Αλιβέρι Ευβοίας, ένας στη Λαμία και μία στη Θήβα), διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
  • Συνελήφθη ημεδαπός στη Λιβαδειά, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .