Συνελήφθησαν συνολικά 31 άτομα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος

2014-09-16 16:04

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (15-09-2014) από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης και στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, του παράνομου υπαίθριου εμπορίου (παραεμπόριο), την προσαγωγή υπόπτων και την σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ελέγχων , προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (1.128) άτομα, εκ των οποίων (965) ημεδαποί και (163) αλλοδαποί, καθώς και (881) οχήματα.

Προσήχθησαν : (84) άτομα, εκ των οποίων (57) ημεδαποί και (27) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (31) άτομα, εκ των οποίων (21) ημεδαποί και (10) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(3) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
(7) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον ο αλλοδαπός κατηγορείται και για αντίσταση.
(3) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
(5) ημεδαποί, για κλοπές.
(3) ημεδαποί, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
(1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
(2) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Κατασχέθηκαν :

Διάφορα είδη παραεμπορίου.
Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Προϊόντα κλοπών.
Βεβαιώθηκαν συνολικά : (359) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(345) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (59) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για μέθη, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (11) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (16) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (8) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (17) για ΚΤΕΟ, και (227) λοιπές παραβάσεις].
(8) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(1) για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(2) λοιπές παραβάσεις.
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι, έχουν δε ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων που εκδηλώνονται με σκοπό καταστολή της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.