Συνελήφθη 36χρονος ληστής τραπεζών

2014-09-16 14:58

Συνελήφθη 36χρονος ληστής τραπεζών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη την Δευτέρα, ένας 36χρονος άνδρας που διέπραττε ληστείες σε Τραπεζικά και Ταχυδρομικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, εντοπίσθηκε ο 36χρονος ενώ μετέβαινε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κυψέλη, με σκοπό τη ληστεία και ακινητοποιήθηκε.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα  πιστόλι REPLICA, ένας γεμιστήρας, ένα μαύρο καπέλο και ένα τσαντάκι μέσης

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς στις 21-7-2014, προσποιούμενος τον πελάτη εισήλθε σε Ταχυδρομικό κατάστημα στην περιοχή των Εξαρχείων, ακινητοποίησε με την απειλή όπλου τους υπαλλήλους και τους πελάτες, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διέφυγε. Στις 4-8-2014 το πρωί προσποιούμενος τον πελάτη εισήλθε σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Κυψέλη, ακινητοποίησε με την απειλή όπλου τους υπαλλήλους και τους πελάτες, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διέφυγε. Στις 18-8-2014 το πρωί προσποιούμενος τον πελάτη εισήλθε σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Κυψέλη και αναφέροντας στον ταμία ότι έχει όπλο τον ακινητοποίησε και τον ανάγκασε να του παραδώσει χρηματικό ποσό.

Στις 2-9-2014 το μεσημέρι προσποιούμενος τον πελάτη εισήλθε σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Κυψέλη, ακινητοποίησε με την απειλή όπλου τους υπαλλήλους και τους πελάτες, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και διέφυγε.

Σημειώνεται ότι το συνολικό χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει ανέρχεται στις 18.420 ευρώ, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, μικροποσότητα κάνναβης, πλήθος καπέλων τύπου τζόκεϊ, δύο  μπουφάν, μία  στρογγυλή σφραγίδα και δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 36χρονος είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν, για διάπραξη πέντε ένοπλων ληστειών σε Τραπεζικά και Ταχυδρομικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

enikos.gr