Σφαγή σε εξέλιξη στη Γάζα. Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους και επτά παιδιά. Ξεκίνησε χερσαία εισβολή

2014-07-17 23:19

Συγκλονιστικές είναι οι ανταποκρίσεις από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο στρατός του Ισραήλ έχει περικυκλώσει με τανκς το νοσοκομείο. Εντολή για χερσαία επέμβαση

Στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, πεζικό, είναι έτοιμοι να εισβάλλουν σε συγκεκριμένα κομμάτια στη Γάζα. Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο έχει περικυκλωθεί από τανκς, σύμφωνα με τους γιατρούς. 

Στις 22.45 ακριβώς (τοπική ώρα) το IDF, δηλαδή οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας, εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ξεκίνησε η επιχείρηση στην λωρίδα της Γάζα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε δώσει εντολή για χερσαία επέμβαση.

Είναι η πρώτη φορά χερσαίας εισβολής από το 2009.

Δέκα είναι συνολικά οι νεκροί, ανάμεσά τους και επτά παιδιά. Νωρίτερα είχαν δολοφονηθεί σε ισραηλινή επιδρομή στο κέντρο της πόλης τρία παιδιά. Η επιδρομή έγινε λίγο μετά τη λήξη της ολιγόωρης εκεχειρίας και ενώ διαψεύδονται οι πληροφορίες για μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

"Τουλάχιστον τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από ένα ισραηλινό πλήγμα στη συνοικία Σάμπρα, στο κέντρο της πόλης της Γάζας" δήλωσε ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Παλαιστινίων.

Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως ο Τζιχάντ και Ουάσιμ Σεχέιμπαρ, αδέλφια ηλικίας οκτώ και επτά ετών και ο Φούλα Σεχέιμπαρ, ξάδελφος τους 10 ετών.

Η πεντάωρης διάρκειας ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός έληξε στις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ακριβώς το λεπτό της λήξης ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες καθώς έπεφτε η πρώτη ρουκέτα στην πόλη Ασκελόν του νότιου Ισραήλ για να ακολουθήσει μπαράζ ρουκετών.

Οι πληροφορίες που ήθελαν να έχει συμφωνηθεί μόνιμη κατάπαυση πυρός που θα ξεκινήσει από την Παρασκευή διαψεύστηκαν τόσο από το Ισραήλ, όσο και από τους Παλαιστίνιους.

news247.gr/