Τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης από το κακό στο χειρότερο

2014-07-08 11:24

Τα τελευταία χρόνια τα Λουτρά Υπάτης οδηγούνται από το κακό στο χειρότερο!
Ενώ στην Αιδηψό τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα η πληρότητα των ξενοδοχείων αυξάνεται εντυπωσιακά, στα Λουτρά Υπάτης, ελάχιστοι είναι αυτοί που έρχονται.

Η Ηπειρωτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα μέρη τα δικά μας, όπως τα Λουτρά Υπάτης και τα Καμένα Βούρλα «δουλεύουν» παραδοσιακά με Έλληνες –και με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού- είναι άδεια και υποδέχονται επισκέπτες μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Στην Εύβοια, αν και η κίνηση είναι καλύτερη από πέρυσι, το νησί δεν «γεμίζει» ούτε τον Δεκαπενταύγουστο.

Με εξαίρεση την Κεντρική Εύβοια (Ερέτρια), που εικόνα είναι σαφώς καλύτερη και έχει ξένο τουρισμό, τόσο η Β. Εύβοια (Αιδηψός) όσο και η Νότια Εύβοια (Κάρυστος, Μαρμάρι), «βλέπουν» τουρίστες μόνο τα Σαββατοκύριακα, «όμως έτσι δεν βγαίνει η σεζόν», όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μιλτιάδης Χέλμης και συνεχίζει:

«Η Εύβοια δούλευε με Έλληνες, οι οποίοι πλέον δεν κάνουν διακοπές. Διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού οι πληρότητες στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν το 60% με 70%. Οι τιμές ξεκινούν από τα 25 ευρώ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και φτάνουν τα 150 ευρώ στα ξενοδοχεία αστέρων.

Τι κάναμε όμως εμείς εδώ στα δικά μας Λουτρά;
Απολύτως τίποτα… ειδικά ο Δήμος Λαμιέων, απολύτως τίποτα!

Η ένωση ξενοδόχων Υπάτης προσπαθεί μόνος του να βελτιώσει την εικόνα των Λουτρών και ευτυχώς έχει αρωγό τα ΕΤΑ μιας και άνοιξαν τα μπάνια από αρχές Ιουνίου.

Είναι λογικό όμως, να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, μιας και τα μπάνια που πραγματοποιούνται καθημερινά είναι ελάχιστα και είμαστε ήδη στον Ιούλιο!

Ελπίδα όλων των κατοίκων και κυρίως των επιχειρηματιών της περιοχής είναι η νέα δημοτική αρχή να δει με σοβαρότητα το πρόβλημά τους και να ξεκινήσει καμπάνια διαφήμισης και βελτίωσης της εικόνας της λουτρόπολης από νωρίς και όχι πάλι πασαλίματα της τελευταίας στιγμής, όπως έκαναν οι «άνθρωποι» του απερχόμενου Δημάρχου!

 

 

mag24.gr