Τα 30 εκατ. ευρώ αγγίζει ο τόνος ηρωίνης που κατασχέθηκε στη βίλα της Φιλοθέης. Συνελήφθη εφοπλιστής, η πρώην γυναίκα του και ο ανήλικος γιος του

2014-06-13 17:21

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών και δη ηρωϊνης που έχουν εντοπισθεί από τις Αρχές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αμερικάνικη DEA (pics)
 

Πάνω από έναν τόνο, πιο συγκεκριμένα 1.133,420 κιλά, ζύγισε η ηρωίνη που εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε κυρίως σε αποθήκη στο Κορωπί.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός.

 

 

 

Η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Αττικής, σε Κορωπί και Φιλοθέη.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών.

Ο κ. Λαγκαδιάνος είπε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανδρών της δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

 

 

 

Οι συλληφθέντες και οι έρευνες

Συνολικά οι συλληφθέντες είναι 11. Οι έξι είναι Έλληνες, εκ των οποίων ένας ανήλικος, και άλλοι πέντε είναι Τούρκοι υπήκοοι και αναμένεται να οδηγηθούν υπό δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας στις 17:00 στα δικαστήρια Πειραιά.

Ανάμεσά τους όμως βρίσκεται και ένας εφοπλιστής. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη εμπορικών σκαφών - δεξαμενόπλοιων ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο Ντουμπάι. Αν και το όνομα του είναι γνωστό στην ιστοσελίδα μας, εντούτοις, μέχρι να τελειώσει τόσο η επιχείρηση όσο και οι έρευνες, δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα. Άλλωστε, στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκεται και η σύζυγός του, με την οποία μαθαίνουμε πως είχε χωρίσει ή ήταν σε διάσταση.

Η οικία - βίλα στη Φιλοθέη ήταν το σπίτι τους και οι παρακολουθήσεις έδειξαν πως ο εφοπλιστής πηγαινοερχόταν σε Κορωπί, στην αποθήκη, και στη βίλα τους.

Από τις Αρχές γίνεται γνωστό πως έχει συλληφθεί και η γυναίκα η οποία όμως έχει καταθέσει πως δεν γνωρίζει τίποτα, δεν είχε ιδέα για το τι γινόταν και πως δεν ήξερε τι βρισκόταν στο υπόγειο της βίλας τους.

 

 

 

Η ίδια είναι γόνος γνωστότατου επιχειρηματία του χώρου των πολύτιμων λίθων - διαμαντιών, ο οποίος έχει πεθάνει.

Η συνεργασία - συνδρομή της DEA

Αποτελεί κοινό μυστικό πως οι σχέσεις των διωκτικών αρχών και των ΗΠΑ, στη μάχη κατά της διακίνησης των ναρκωτικών είναι πολύ στενές. Γι' αυτό στην επιχείρηση, εκτός από τους βατραχανθρώπους του Λ.Σ. που έλαβαν μέρος, το ΣΔΟΕ, και τις υποδιευθύνσεις της δίωξης ναρκωτικών, συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και η επιχειρησιακή ομάδα του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της DEA, την οποία ευχαρίστησε στη δήλωσή του και ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

Σημειώνεται τέλος πως τα τελευταία 500 κιλά που έφτασαν στην Αθήνα ήταν παγιδευμένα με πομπούς και έτσι ήταν αδύνατο για τους διακινητές να τα κρύψουν - εξαφανίσουν.

 

 

http://news247.gr/