Το facebook υποκλίθηκε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του κακόβουλου λογισμικού

2014-07-09 21:51

Το facebook υποκλίθηκε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό του

Η αποτελεσματικότητα που έδειξε η Ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον εντοπισμό και την άμεση αντιμετώπιση του κακόβουλου λογισμικού Lecpetex οδήγησε το facebook να ευχαριστήσει τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Μανώλη Σφακιανάκη και τους συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα το facebook αναφέρει στην ανακοίνωση του

Το να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις τελευταίες απειλές είναι μια πολύπλοκη εργασία, και ο Lecpetex ήταν ένα ιδιαίτερα επίμονο κακόβουλο λογισμικό. Ελπίζουμε ότι αυτό το παράδειγμα θα καταδείξει ότι η συνεργασία μπορεί να είναι χρήσιμη και παραγωγική στο να διακόψουμε τη δράση τέτοιων προγραμμάτων, ιδιαίτερα όταν οι εγκληματίες μεταχειρίζονται κακόβουλα πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Προϊστάμενο της Ελληνικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την διερεύνηση αυτού του κακόβουλου λογισμικού.

Όταν καταπολεμούμε κακόβουλα προγράμματα όπως ο Lecpetex, μαθαίνουμε περισσότερα για τις τεχνικές κακόβουλου λογισμικού - και εφαρμόζουμε αυτή τη γνώση απευθείας στα συστήματα μας, για να βοηθήσουμε τους χρήστες της πλατφόρμας μας να την χρησιμοποιούν ασφαλέστερα και με μεγαλύτερη προστασία.iefimerida.gr