Τρένο εκτροχιάστηκε σε γκρεμό στην Ελβετία

2014-08-14 00:54

Σημειώθηκε κατολίσθηση σε βουνό την ώρα που περνούσε μια γέφυρα - Δείτε τις φωτογραφίες

Το τρένο «Glacier Express» εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια έπεσαν σε γκρεμό, καθώς σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, την ώρα της διέλευσης από μια γέφυρα σημειώθηκε κατολίσθηση που το παρέσυρε.

Στο ατύχημα δεν υπήρξαν νεκροί παρά μόνο 7 τραυματίες που μεταφέρθηκαν άμεσα σε τοπικό νοσοκομείο.
Το «Glacier Express» είναι πόλος έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο, που πραγματοποιεί μια πανοραμική διαδρομή, περνώντας από 291 γέφυρες και 91 τούνελ.

Τμήμα του επιβατικού τρένου εκτροχιάσθηκε έπειτα από κατολίσθηση στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Ελβετίας, όπως ανακοίνωσαν η σιδηροδρομική εταιρεία Rhaetische Bahn και η αστυνομία.

Περισσότεροι από 100 επιβάτες που δεν είχαν τραυματιστεί απομακρύνθηκαν από το τρένο και βρίσκονται καθ’ οδόν.

Το τρένο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ Σεντ Μόριτς και της πόλης Σουρ με 200 επιβαίνοντες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το κινητήριο όχημα του τρένου, έπεσε πάνω σε όγκο από χώμα και πέτρες που είχε καλύψει τις σιδηροδρομικές ράγες έπειτα από κατολίσθηση κοντά στην πόλη Τιεφενκάστελ στο καντόνι Γκρομπούεντεν, μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA, επικαλούμενο τη σιδηροδρομική εταιρεία.

«Ένα τμήμα του τρένου εκτροχιάστηκε καθώς παρασύρθηκε από μία κατολίσθηση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Σίμον Ράγκεθ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ελβετικά ΜΜΕ πολλά βαγόνια έχουν πέσει και αναποδογυρίσει σε μία χαράδρα.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 13:45 ώρα Ελλάδας σε πλαγιά του βουνού και η πρόσβαση στην περιοχή δεν μπορεί να γίνει παρά πεζή.

Τέσσερα ελικόπτερα αεροδιακομιδής έστειλε στο σημείο η Rega, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μεγαλύτερη εταιρεία αεροδιακομιδών στην Ελβετία.

Τουλάχιστον 100 μέλη των σωστικών συνεργείων, περιλαμβανομένων δυτών, βρίσκονται επίσης στο σημείο όπως και 24 ασθενοφόρα.

Οι πρώτες εικόνες που αναρτήθηκαν στον ελβετικό ιστότοπο 20minutes δείχνουν ένα βαγόνι να αιωρείται στο κενό και να κρέμεται από δέντρα, ένα άλλο βαγόνι που παραμένει συνδεδεμένο με το κινητήριο όχημα να αιωρείται κατά το ήμισυ στο κενό.

Τα βαγόνια στο πίσω μέρος του τρένου δεν έχουν εκτροχιαστεί.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν πλήξει την περιοχή: η μετεωρολογική υπηρεσία της Ελβετίας κατέγραψε ότι έφθασε τα 50 χιλιοστά από τα μεσάνυκτα.