Τριάντα απόστρατοι, “σύμβουλοι” στα εξοπλιστικά, στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ για “μαύρο χρήμα”!

2014-06-17 20:16

stolesstratousuper-630x420-620x320

Αλυσιδωτές αποκαλύψεις ενδεχεται να προκαλέσει η αποκάλυψη του ΣΔΟΕ που, ύστερα από έρευνα σε απόστρατους αξιωματικούς που εμπλέκονταν σε διαγωνισμούς για τα εξοπλιστικά, βρήκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να έχουν κατατεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ή και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού «φωτογραφίζουν» μέσω των αποκαλύψεων αυτών, κυκλώματα γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 30 είναι οι απόστρατοι αξιωματικοί που τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν ως Σύμβουλοι και, μετά τον έλεγχο, αποκαλύφθηκαν ότι είχαν καταθέσεις από 500.000 ευρώ έως και 50.000.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Τα πορίσματα ελέγχου οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι ίδιοι οι απόστρατοι, όταν κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τις τεράστιες χρηματικές καταθέσεις τους, υποστήριξαν πως τα χρήματα προέρχονται… από δάνεια που τους έδωσαν οι εταιρίες, στις οποίες εργάστηκαν ως σύμβουλοι μετά την αποστρατεία τους.

Ωστόσο σχεδόν κανείς δεν είχε προνοήσει να συνάψει και να παρουσιάσει έγγραφη δανειακή σύμβαση για τα αστρονομικά ποσά που ισχυρίζονται πως τους δάνεισε η εταιρία τους.

 

http://lykavitos.gr/