Υπαστυνομος της ΓΑΔΑ εφαγε 300.000 ευρω απο το ταμειο της λεσχης - εστιατοριου!

2014-06-21 11:36

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός Υπαστυνόμου Α' της ΓΑΔΑ, ο οποίος -όπως αποκαλύφθηκε- έβαζε... χέρι στο ταμείο της λέσχης - εστιατορίου, όπου ήταν υπεύθυνος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός φέρεται να υπεξαίρεσε περισσότερα από 300.000 ευρώ, από το 2009 μέχρι σήμερα.

Το πρωί της Παρασκευής, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έκανε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη - εστιατόριο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, κατασχέθηκαν τα -αναγκαία για τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου- τηρούμενα υπηρεσιακά βιβλία και φάκελοι (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.), καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.).

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, φέρεται ότι τουλάχιστον από το 2009 μέχρι σήμερα, υπεξαίρεσε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης. Το ύψος τους δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.

Στην έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετέχει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ανατέθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, λόγω του εξειδικευμένου και εξαιρετικά εκτεταμένου διαχειριστικού ελέγχου, ο οποίος απαιτείται για την ακριβή και λεπτομερή αποτύπωση της ζημιάς στη δημόσια περιουσία.Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τυχόν εμπλοκή ή ευθύνες και άλλων αστυνομικών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

πηγή:Newsit