Φθηνότερο ρεύμα για 1,5 εκατ. εμπόρους και επαγγελματίες -Ποιους αφορούν τα νέα τιμολόγια

2014-07-12 17:16

Φθηνότερο ρεύμα για 1,5 εκατομμύριο εμπόρους και επαγγελματίες -Ποιους αφορούν τ

Η αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης της ΔΕΗ φέρνει διπλές μειώσεις για περίπου 1,5 εκατομμύριο μικρούς εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στον Ιούλιο. Την ίδια ώρα, οι αλλαγές φέρνουν μικρές αυξήσεις στη χαμηλή κλίμακα χρέωσης (0-800 κιλοβατώρες) στα οικιακά τιμολόγια. 

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έρχονται μετά από την έγκριση του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου, αφορούν εμπορικά καταστήματα, γραφεία, συνεργεία αυτοκινήτων, φούρνοι, καθαριστήρια, εστιατόρια, καφέ, ζαχαροπλαστεία κλπ., που θα πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα, εξοικονομώντας στο τετράμηνο κατά μέσο όρο 20 με 50 ευρώ. Δηλαδή, στο χρόνο θα κερδίσουν 60 με 150 ευρώ, όπως αναφέρει το «Εθνος». 

Παράλληλα, η ΔΕΗ επεξεργάζεται μοντέλο χορήγησης κι άλλης μείωσης στα τιμολόγια για τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση. Αυτό θα συναρτάται με τον «όγκο» κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή, όταν ένας μικρός επιχειρηματίας «καίει» ρεύμα με βάση συγκεκριμένες ποσότητες που θα ορίσει η εταιρεία, τότε θα έχει το δικαίωμα επιπλέον έκπτωσης στα τιμολόγια.

Πηγή: iefimerida.gr