Φθιώτιδα Λαχτάρησαν δυο ζευγάρια στα Λιχαδονήσια

2014-06-23 15:34

Δυο ζευγάρια από τη Λαμία πήγαν το πρωί της Κυριακής με ένα ταχύπλοο από τα Καμένα Βούρλα για μπάνιο στην παραλία στα Λιχαδονήσια.Όταν όμως με το σούρουπο πήραν το δρόμο της επιστροφής,το σκάφος λόγω κάποιας μηχανικής βλάβης έμεινε ακυβέρνητο στα ανοιχτά.

Λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Στυλίδας, το οποίο σε συνεργασία με το Λιμενικό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου, αντιμετώπισε άμεσα και αποτελεσματικά το περιστατικό. Αρχικά έσπευσε στο σημείο με σκάφος ο Κώστας Λυμπέρης, που έχει στην ιδιοκτησία του τα Λιχαδονήσια, και αφού επιβίβασε στο σκάφος του με ασφάλεια τα δυο ζευγάρια, ρυμούλκησε το ακυβερνητο σκάφος, το οποίο συνοδεία πλωτού περιπολικού του Λιμενικού, οδηγήθηκε στο λιμανάκι των Καμένων Βούρλων.

Κανείς από τους επιβάτες δεν κινδύνεψε και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.Διαβάστε την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Στυλίδας:«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας για την ύπαρξη ακυβέρνητου Τ/Χ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ στο βόρειο ευβοϊκό κόλπο, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, λόγω μηχανικής βλάβης.

Άμεσα κατέπλευσε στο σημείο προς παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ'' Ν.Π. 7212 το οποίο εντόπισε το ακυβέρνητο Τ/Χ ''ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ'' Λ.Σ. 2624 και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμένα Καμένων Βούρλων, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.»

 

 

Newsit.gr