Φυλακές Δομοκού: Πέθανε κρατούμενος- Κατεπείγουσα προκαταρκτική διέταξε ο Ν. Παρασκευόπουλος

2015-02-03 14:29

Στις 4 τα ξημερώματα σήμερα, Τρίτη 3 Φλεβάρη, στη Δ2 πτέρυγα των φυλακών Δομοκού, ο 52χρονος κρατούμενος Αλκιβιάδης Μέξης πέθανε αβοήθητος στο κελί του. Από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ζητούσε γιατρό, αλλά γιατρός δεν τον επισκέφθηκε!

Ενημέρωση: Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και η αίτια θανάτου κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού, καθώς και ενδεχόμενες ευθύνες, διέταξε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο νεκρός ήταν κρατούμενος στις κοινές πτέρυγες των φυλακών Δομοκού.

Ο κ. Παρασκευόπουλος εξέφρασε τη λύπη του για τον αιφνίδιο θάνατο του κρατουμένου και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Σημειώνεται ότι αναμένεται η ολοκλήρωση από το ΑΣΕΠ νόμιμων διαδικασιών για την πλήρωση δύο θέσεων μόνιμων γιατρών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και -όπως αναφέρει ο υπουργός- θα ζητηθεί άμεσα η επίσπευση των διαδικασιών.

Με πληρφορίες από το In.gr

Πριν από δύο μήνες, στην ίδια πτέρυγα, πέθανε αβοήθητος ο 58χρονος κρατούμενος Εμμανουήλ Γαλάνης.

Πριν μερικούς μήνες, στις 19 Νοέμβρη του 2014, σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, παρουσία του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Α. Τσαγκρή, αποκαλύφθηκε από βουλευτές ότι στο Δομοκό, όχι μόνο δεν υπάρχει νερό που να επαρκεί για τις ανάγκες των κρατούμενων, αλλά δεν υπάρχει γιατρός που να επιλαμβάνεται στοιχειωδώς των προβλημάτων υγείας των κρατούμενων.

Η απάντηση του Χ. Αθανασίου ήταν πως επισκέφτηκε πολλές φυλακές και «ουδείς μου παραπονέθηκε για το φαγητό ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»!

Πριν από λίγη ώρα, οι κρατούμενοι της Δ2 πτέρυγας και οι κρατούμενοι της Γ' τύπου πτέρυγας Ε1 (σ' αυτή κρατούνται και πολιτικοί κρατούμενοι) δήλωσαν ότι δεν μπαίνουν στα κελιά, αν δεν υπάρξει δέσμευση από το υπουργείο ότι θα υπάρχει ιατρική περίθαλψη των κρατούμενων σε 24ωρη βάση.


Πηγή: Left.gr