Χειροπέδες σε έναν Έλληνα και δυο Ρουμάνους που έκλεψαν μεταλλικά αντικείμενα από τον ΟΣΕ Αμφίκλειας

2014-12-07 15:55

Συνελήφθησαν, χθες (05-12-2014) νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα ένας 57χρονος ημεδαπός και δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 44 και 42 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενέργειας περιπολιών και ελέγχων με σκοπό την αποτροπή διάπραξης παραβατικών συμπεριφορών και ειδικότερα την πρόληψη και καταστολή περιπτώσεων κλοπών, εντόπισαν χθες νωρίς το πρωί επί της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας - Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις κατηγορούμενοι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα και συγκεκριμένα (22) μεταλλικοί σωλήνες και (9) μεταλλικές βάσεις, αποτελούν προϊόντα κλοπής, η οποία είχε διαπραχθεί από περιφραγμένο αποθηκευτικό χώρο του Ο.Σ.Ε. στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Τα μεταλλικά αντικείμενα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, αναγνωρίστηκαν από αρμόδιους υπαλλήλους του Ο.Σ.Ε. και φυλάσσονται προκειμένου να αποδοθούν νομότυπα. Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 57χρονου, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.