Όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το Norman Atlantic

2014-12-29 15:53

Όλοι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί πλέον από το φλεγόμενο Norman Atlantic, όπως μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος. Όπως, όμως, είναι αναμενόμενο, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, οι ιταλικές και οι ελληνικές αρχές εμφανίζονται επιφυλακτικές στο να επιβεβαιώσουν την πληροφορία πριν από τις σχετικές επαληθεύσεις από τις έρευνες.

Πάντως, και οι 400 Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic έχουν διασωθεί.

Στο πλοίο παραμένει ο καπετάνιος, που δηλώνει ότι θα το εγκαταλείψει τελευταίος, και ορισμένα μέλη του πληρώματος και διασώστες, όχι παραπάνω από 5 άτομα, αναφέρει το Associated Press.

Τέσσερις ακόμα είναι οι νεκροί που περισυνελέγησαν μέχρι στιγμής από τη θάλασσα, όπως επιβεβαιώνει η ιταλική ακτοφυλακή μέχρι αυτή την ώρα, εκτός από τον Έλληνα, Γιώργο Δούλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες, ανεβάζοντας το συνολικό απολογισμό (μέχρι τώρα) στους 5 νεκρούς.

Στην Κέρκυρα και στην Ηγουμενίτσα με 69 διασωθέντες θα μεταβεί το επιβατηγό οχηματαγωγό Cruise Europa.

Περί τις 19:00 αναμένεται να αφιχθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα μεταφέρει διασωθέντες του Norman Atlantic στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.