15.000 διακοπές ρεύματος έκανε η ΔΕΗ σε 10 ημέρες

2015-11-11 19:04

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίηθηκε το απόγευμα της Τετάρτης  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Νίκος Χατζηαργυρίου ήδη τις τελευταίες 10 ημέρες τα συνεργεία των συνεργαζόμενων εργολάβων έχουν προχωρήσει σε 15.000 αποκοπές συνδέσεων την περίοδο των δύο εβδομάδων που η διοίκηση της ΔΕΗ έδωσε το "πράσινο φως" για να ξεκινήσουν οι αποκοπές συνδέσεων στους κακοπληρωτές.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι όπως ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης έχει δοθεί από την διοίκηση της ΔΕΗ η εντολή για διακοπή ρεύματος σε 100.000 περιπτώσεις καθώς οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ. Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Χατζηαργυρίου οι περιπτώσεις αποσυνδέσεων δεν αφορά μόνο λαϊκές συνοικίες αλλά και ακριβά προάστια και βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες.

Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στις ρευματοκλοπές. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ΔΕΔΔΗΕ από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2015 έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 5.500 περιπτώσεις ρευματοκλοπής σε όλη την χώρα με πρωταθλητές να είναι οικισμοί ρομά και οικογένειες μεταναστών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ώστε να παρουσιαστούν τα στρατηγικά έργα του ΔΕΔΔΗΕ έως το 2020. Ένα από τα σημαντικότερα το οποίο αλλάζει την εμπειρία όλων με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι η μετάβαση των δικτύων διανομής στην εποχή των "'έξυπνων δικτύων"