3ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΚΡΙΔΑΣ» Βίντεο - Φωτό

2018-02-25 22:58

Με μεγάλη επιτυχία-αν καί ο καιρός δεν βοήθησε-πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πολλές συμμετοχές ο 3ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΚΡΙΔΑΣ» με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Κεντρική πλατεία Σπερχειάδας

Μαζί με τον βασικό αγώνα των 21,1 χλμ, διεξήχθησαν επίσης,ο «Λαϊκός αγώνας – Καλύβα Στεφανή» 5000 μέτρων,  ο αγώνας δυναμικού βάδην «Γέφυρα Βίστριζας»11.400 μέτρων και ο παιδικός αγώνας των 1100 μέτρων

Ο 3ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΚΡΙΔΑΣ» μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρότυπο αθλητικό γεγονός -πράσινος αγώνας-γιατί περιέλαβε στο πρόγραμμά του την ευαισθητοποίηση των αθλητών και των επισκεπτών στο σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
• τη σωστή συλλογή και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων που παράχθηκαν στον αγώνα (κυρίως πλαστικά αντικείμενα).
• τη διανομή βιοδιασπώμενων ποτηριών που χρησιμοποιήθηκαν από τους αθλητές στους σταθμούς.
• την εκστρατεία ενημέρωσης για το περιβάλλον στην κεντρική πλατεία προωθώντας το ZEROWASTE και την ανακύκλωση.
• Στο περίπτερο της εταιρείας παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφιών των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου με αντικείμενο τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.
• την ενημέρωση για τα βιοδιασπώμενα προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν τα πλαστικά.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα του ημιμαραθώνιου αγώνα «Αθανάσιος Ακρ ίδας» εδώ και του αγώνα «Καλύβα Στεφ ανή» εδώ

ΜΕΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΚΡΙΔΑΣ

Ο Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης με τη στήριξη του Συλλόγου δρομέων Φθιώτιδος Τραχίνα διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στην κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας τον 3o Ημιμαραθώνιο Σπερχειού “Αθανάσιος Ακρίδας” που αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός προς τιμήν του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Αθανάσιου Ακρίδα.

Ο Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας»  διεξήχθη για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2016, ακολούθησε ο 2ος με επίσης μεγάλη επιτυχία, και  για φέτος, ο 3ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας»  την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 έδωσε το στίγμα του στο δρομικό κίνημα καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες τόσο ως προς τον αριθμό των συμμετοχών, όσο και ως προς την άρτια διοργάνωση του αγώνα και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Έτσι ανέβασε το επίπεδο του αγώνα και έθεσε πιο ψηλά τον πήχη για τις επόμενες διοργανώσεις. Ένα σημαντικό στοιχείο αυτού του αγώνα είναι ο χαρακτηρισμός του ως “πράσινος” μέσω της περιβαλλοντικής εταιρείας ΖΟΤΕΝ και του φυσικού μεταλλικού νερού ΘΕΟΝΗ, συμπεριλαμβάνοντας παράλληλα την μέριμνα για την συγκέντρωση των αποβλήτων στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά:

Τους εκατοντάδες αθλητές που έλαβαν μέρος, τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους και τους χορηγούς του που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του αγώνα.

Τους τοπικούς συλλόγους που βοήθησαν με την παρουσία τους σε σταθμούς υποστήριξης των αθλητών :
Σύλλογος Γυναικών Σπερχειάδας, Σύλλογος Νέων Σπερχειάδας, Πολιτιστικό Σύλλογο Πάππας, Καφέ Σύνοδος, Φούρνος Κωστάκη, Σύλλογος Νεολαίας Τσούκας, Σύλλογος Πολυχώρος Έκφραση και Δημιουργία, Σύλλογος Πτελέας ,Σύλλογος Βίτωλης, ΙΑΜΑ (Άμπλας Παλαιοβράχας), Σύλλογος Παλαιοβράχας, Σύλλογος κτηνοτρόφων Δυτ. Φθιώτιδας, Σύλλογος Κλωνίου, Σύλλογο γυναικών Κ.Καλλιθέας, Τοπ. Κοινότητα Αγίου Σώστη,  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, τον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες και το ΕΚΑΒ.

Τέλος, ευχαριστεί την  ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ – Κωστορίζο Άρη και Κούρτη Γιώργο –  τους ιατρούς Αλέξη Nτζούνα, Χρ.Τσελεπή, Βασ. Ρεντζή που βοήθησαν εθελοντικά σε όλη τη διάρκεια του Ημιμαραθωνίου.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

 

Δείτε το Βίντεο 

 

 

..Θα ακολουθήσει ανάρτηση καί άλλων φωτογραφιών