Ακρωτηριάστηκε το πόδι της γυναίκας που κατασπάραξαν τα σκυλιά

2017-04-11 16:03

Tην ιδιαιτέρως άσχημη κατάσταση της υγείας της 49χρονης γυναίκας που στα μέσα του περασμένου μήνα, κατασπάραξαν δύο ιταλικοί μολοσσοί στην Καλαμάτα, έρχεται να καταδείξει η τραγική εξέλιξη του ακρωτηριασμού του ποδιού της, από τους γιατρούς της Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Αθήνας, στο οποίο η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται από τις 21 Μαρτίου.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης των δύο σκύλων που επιτέθηκαν στην 49χρονη ενώ αυτή βαδιζε στην οδο Ήρώων της Καλαμάτας, βαρύνεται με το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια και πρόκειται να δικαστεί στις 6 Οκτωβρίου καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, έχει αποφασισει για τότε την εκδικαση της υπόθεσης μετά την επιθυμία της παθούσης να καταθέσει η ίδια.

Το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή σύσκεψη της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καλαμάτας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μιας εβδομάδας, ώστε να οριστικοποιηθεί αν ο Φιλοζωικός Ομιλος Καλαμάτας έχει τη δυνατότητα και το χώρο (θα εξεταστεί χώρος στη Βελίκα) να φιλοξενήσει και να υιοθετήσει τα δύο σκυλιά. Σε διαφορετική περίπτωση, τα δύο σκυλιά ράτσας Κάνε Κόρσο, ηλικίας 1,5 έτους, θα οδηγηθούν σε ευθανασία, γιατί αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνα.

Προς το παρόν, τα δύο σκυλιά φιλοξενούνται από τον εκπαιδευτή σκύλων Παναγιώτη Τσικούρη μέλος της επιτροπής, ο οποίος ενημέρωσε για την επιθετικότητά τους, αποδίδοντας ευθύνες για τη συμπεριφορά τους στον ίδιο τον ιδιοκτήτη τους.