Ανακοίνωση της Κοινότητας Σπερχειάδας, γιά την Τράπεζα Πειραιώς

2020-03-18 15:17

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Κοινότητα Σπερχειάδας 
Έδρα του Δήμου Μακρακώμης
 
 
Δελτίο τύπου 
 
Μέρες που είναι, και την δύσκολη περίοδο που διανύουμε
και άλλο ένα σοβαρό θέμα έχει προκύψει και ταλανίζει σχετικά με την λειτουργία της μοναδικής Τράπεζας και ΑΤΜ όπου εξυπηρετούνται δημότες της Σπερχειάδας και των γύρω περιοχών, όπως ακόμα  και της διπλανής Δημοτικής ενότητας Υπάτης.
 Ως γνωστόν το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στην Σπερχειάδα (την πρωτεύουσα της Δυτικής Φθ/δας και έδρα του Δήμου Μακρακώμης), που τελευταία  λειτουργεί μόνο τρεις μέρες της εβδομάδας, είναι πλέον κλειστό,  ενώ και το ΑΤΜ δεν τροφοδοτείται τακτικά με χρήματα, δημιουργώντας έτσι κατά συνέπεια πολλά προβλήματα στους δημότες αλλά και στην αγορά της πόλης. 
Και όλα αυτά τώρα,  λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό, με τα επιβαλλόμενα μέτρα προφύλαξης και προστασίας που σαφέστατα είναι δικαιολογημένα και απόλυτα σεβαστά.
Εδικά τώρα, που πρέπει οι πολίτες να παραμένουν σπίτι για το καλό όλων μας. 
Ως Τοπική Αρχή αλλά και σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας  Σπερχειάδας, αφουγκραζόμαστε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην πόλη μας, όπου πλέον οι συμπολίτες μας αλλά και κάτοικοι γύρω περιοχών και χωριών, δεν μπορούν έτσι να εξυπηρετηθούν και αναγκάζονται να κάνουν μετακινήσεις εκτός Σπερχειάδας ώστε να κάνουν έστω και μικρή  ανάληψη χρημάτων. 
Θα πρέπει να γίνει έκτακτη διαχείριση της λειτουργίας τόσο του καταστήματος στην Σπερχειάδα όσο και στις γύρω κοντινές περιοχές όπου υπάρχουν τραπεζικά καταστήματα,
(Ορθολογικά και επιθυμητό θα είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα κατάστημα ανοικτό σε κάθε πόλη)  
ώστε οι Σπερχειαδίτισσες και Σπερχειαδίτες να μην αναγκάζονται σε μετακινήσεις άσκοπες αλλά να περιορίζονται στις πλέον απαραίτητες για την προφύλαξη τους από τον κορωνοϊό. 
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διευκολύνουμε τους δημότες μας, όπως και όπου μπορούμε ώστε αυτή την δύσκολη περίοδο να υπάρχει μέγιστη δυνατή βοήθεια προς εξυπηρέτηση τους.
Και να μην βρίσκουν κάποιοι «εύκολες και πρόχειρες λύσεις και να παρακινούν τον κόσμο συμφεροντολογικά»…  
 
Σε αυτή την κατεύθυνση, ζητούμε ως τοπικό συμβούλιο την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος στην Σπερχειάδα, προς εξυπηρέτηση των πολλών δημοτών μας με επίσημες προβλεπόμενες ενέργειες που είναι αναγκαίες και επιτακτικές.
Με  την παρούσα γνωστοποίηση του προβλήματος, αναμένουμε  από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν σχετικά και να παραμείνει ανοικτό το τραπεζικό κατάστημα Σπερχειάδας.
  
 
Ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σπερχειάδας 
Νίκος Τζιβελέκας  Πρόεδρος
Χρήστος Ξέρρας  Αναπληρωτής
Γεώργιος Χαντζής 
Αικατερίνη Σιούτα
Κώστας Μαργαρίτης 
Δημήτρης Καραντζούνης 
Ειρήνη Καραγεώργου
                        __________________________________________________________________________________________
Να σημειώσουμε ότι μετά το χθεσινό δημοσίευμα τού "Σπερχειός OnLine" γιά το θέμα,απ΄την πλευρά τού Δήμου δεν υπήρξε καμμία επίσημη ενημέρωση παρά την σοβαρότητα αυτής της εξέλιξης.