Ανακοίνωση του Προέδρου της Κοινότητας Σπερχειάδας Ν.Τζιβελέκα

2020-07-15 21:51

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινότητας Σπερχειάδας Ν.Τζιβελέκας απαντώντας στις αιχμές τού χθεσινού δελτίου τύπου τού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδος

Στο χθεσινό δελτίο  τύπου τού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδος "αφήνονται" υπονοούμενα σχετικά με την απουσία τού προέδρου της Κοινότητας απ΄την συνάντηση πού είχαν εκπρόσωποι φορέων καί συλλόγων της Σπερχειάδας με τον Περιφερειάρχη Φ.Σπανό στην Λαμία.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο αυτό το δελτίο -(το οποίο παρεμπιπτόντως έχει καί φιλολογικό ενδιαφέρον λόγω της "ιδιαίτερης" σύνταξης καί γραμματικής πού χρησιμοποίεί ο συντάκτης του)- καί στην συνέχεια την ανακοίνωση τού Ν.Τζιβελέκα

Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπερχειάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινοποίηση συλλόγων και φορέων της Σπερχειάδας σχετικά με ενέργειες με αφορμή το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς

Σε συνέχεια της από 9/7/2020 Συνέλευσης με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου στην οποία παρευρέθησαν κατόπιν συνεννόησης των τοπικών συλλόγων με προσκεκλημένο τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σπερχειάδας έχουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις κάτωθι δράσεις μας
1) Συνετάχθη επιστολή διαμαρτυρίας
2) Στις 12/7/2020 συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο κύριο Γεώργιο Χαντζη στο γραφείο του όπου ενημερώθηκε για τη διαμαρτυρία μας κ ζητήθηκε η στήριξη του την οποία κ μας έδωσε.
3) Την Τρίτη 14/07/2020 παρουσία του δημάρχου Χαντζη Γεωργίου, του δημοτικού συμβούλου κύριου Σοφιανού Βλάσση, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κ προέδρου του εμπορικού συλλόγου κύριο Σπανού Ντινου, την τοπική σύμβουλο κυρία Σιουτα Κατερίνα, του προέδρου του ΤΟΕΒ ΒΙΣΤΡΙΖΑΣ Κύριου Στέφου Ιωάννη, των μελών του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου κύριο Δερνικα Θύμιο και κύριο Παρασκευιωτη Ευάγγελο, της προέδρου του συλλόγου γυναικών κυρία Πιλάτου Βάσω, του προέδρου της Αναγέννησης Δυτικης Φθιωτιδας κύριου Κύρκου Αθανάσιου, την αντιπρόεδρο του εμπορικού συλλόγου κυρία Χαντζη Ελενη και την πρόεδρο του συλλόγου γονέων κ κηδεμόνων 1ου δημοτικού Σπερχειάδος κυρία Χονδρονικόλα Ελένη διαβάστηκε η επιστολή διαμαρτυρίας στα γραφεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος παρουσία του περιφερειάρχη κύριου Σπανού Φάνη και του αντιπεριφερειάρχη κυρίου Καραγιάννη Κωνσταντίνου. Θέσαμε ξεκάθαρα και ηχηρά τα υφιστάμενα προβλήματα της πόλης μας. Κατόπιν της δυναμικής παρέμβασης του δημάρχου η συζήτησή έληξε με ιδιαιτέρως θετικά μηνύματα για τον δίκαιο αγώνα μας
Επισημαίνουμε δε την απουσία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Σπερχειάδας η οποία μας λύπησε ιδιαιτέρως. Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι περαιτέρω δράσεις για τις οποίες θα ενημερώνεστε αντίστοιχα.

 

Ανακοίνωση του Προέδρου της Κοινότητας Σπερχειάδας:
1. Στις 9/7/2020 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των φορέων με τη συμμετοχή μου, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς και της γενικότερης υποβάθμισης που αντιμετωπίζει η έδρα του Δήμου Μακρακώμης, η Σπερχειάδα.
2. Στις 12/7/2020, πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση παρόντος του Δημάρχου Μακρακώμης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις προτάσεις όλων των φορέων που μετείχαμε στη συνάντηση, τις οποίες και υποστήριξε.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ενημέρωσα ότι δεν μπορώ να παρευρεθώ στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας που θα ακολουθούσε.
3. Στις 14/7/2020, πραγματοποίηθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου το Συμβούλιο της Κοινότητας Σπερχειάδς εκπροσωπήθηκε από τη Σύμβουλο Αικατερίνη Σιούτα, η οποία και εκφράζει με απόλυτη σαφήνεια τις θέσεις και τις απόψεις μας.
Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες για κάθετί που αφορά τον τόπο μας, ξεπερνώντας πολλές φορές και τις αρμοδιότητές μας, προς όφελος των συνδημοτών μας και μόνο.
Παρόλα αυτά, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί και ποιους λυπεί το γεγονός ότι απουσιάζα (ως Πρόεδρος) από αυτή τη συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη, όταν είχα ήδη ενημερώσει ότι δεν δύναμαι να παρευρεθώ για προσωπικούς λόγους, και με δεδομένο ότι σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις μας, συμφώνησα και συνυπόγραψα στις ενέργειες που θα κάναμε όλοι μαζί, από κοινού.
Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ο συντάκτης του ανωτέρω Δελτίου Τύπου, επέλεξε να σταθεί στην απουσία μου, υποβαθμίζοντας τη σημασία, τόσο της ανακοίνωσης, όσο κυρίως, των ενεργειών που μαζικά και ενωμένα, οι Φορείς και οι Σύλλογοι της Σπερχειάδας προχωρούν, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακόψουν την υποβάθμιση της πόλης, της έδρας του Δήμου μας.
Σε αντίθεση, με ορισμένους που εκμεταλλεύονται ακόμα και αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις, για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα για το καλό του τόπου μας και μόνο.

                                                                Ο Πρόεδρος της Κοινότητας  Σπερχειάδας
                                                                                    Νίκος Τζιβελέκας