Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα Κοντογεώγου ως επικεφαλής συνδυασμού στο Δήμο Μακρακώμης

2016-12-23 15:19

Την υποψηφιότητα του ως επικεφαλής συνδυασμού στο Δήμο Μακρακώμης στις επόμενες δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε  και επίσημα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Πάνος Κοντογεώργος σε συγκέντρωση στη Γραμμένη, την  ιδιαίτερη πατρίδα του το βράδυ της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου

Ο κ. Κοντογεώργος μιλώντας στούς συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στούς στόχους της νέας πολιτικής κίνησης, παρουσίασε τις βασικές θέσεις της παράταξης για την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων του Δήμου και  το  λογότυπο του συνδυασμού "ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ"

Διαβάστε όλη την ομιλία τού Παναγιώτη Κοντογεώργου:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

 

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να είστε σήμερα εδώ, στο κάλεσμα που σας έκανα για να ανακοινώσω τη δημιουργία μιας Νέας δημοτικής παράταξης.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου γι αυτή τη μεγάλη και δυναμική παρουσία.

Στις μέρες μας βιώνουμε μία κρίση που δυστυχώς αν και ξεκίνησε ως οικονομική κρίση επηρέασε άμεσα την καθημερινότητα όλων μας, με αποτέλεσμα, να επηρεάσει την ηθική και τις αξίες μας.

 

Όταν φίλοι και γνωστοί πληροφορήθηκαν για το μακρύ ταξίδι που ξεκινάω, με προειδοποίησαν ότι σε περιόδους κρίσης, η ενασχόληση με την πολιτική ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Κατά λέξη μου είπαν… «Πάνο, είναι επικίνδυνο παιχνίδι η πολιτική».

Πράγματι καθημερινά βιώνουμε την απαξίωση όλου του πολιτικού δυναμικού της χώρας μας.

Η συμμετοχή σας μου δίνει δύναμη να προχωρήσω σε μια δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας.

 

Σας το ξεκαθαρίζω από την αρχή, δεν φιλοδοξώ να γίνω ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, είμαι και θα είμαι ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Και πιστέψτε με είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Ο τίτλος Αυτοδιοικητικός είναι τίτλος τιμής για μένα. Είμαι  Αυτοδιοικητικός  που ζω  για το Δήμο και όχι από το Δήμο.

 

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν  πως ΔΕΝ ήταν εύκολη η απόφαση αυτή. Ειλικρινά, σας μιλάω, η απόφαση μου ελλήφθη μετά από πολύ σκέψη. Μια τέτοια απόφαση δεν μπορούσε να ληφθεί μόνο από μένα, και όποιος με ξέρει το καταλαβαίνει.

 

Με προέτρεψαν πολλοί, φίλοι μου, δημόσιοι λειτουργοί, αυτοδιοικητικοί και πολλοί από εσάς που είστε σήμερα εδώ.

 

Ξέρω τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Ξέρω ότι ούτε μάγοι βρίσκονται στις μέρες μας, ούτε από μηχανής Θεοί λύνουν τα προβλήματα.

 

Η εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση, με βοήθησε με θετικό πρόσημο στην απόφαση μου.

Μόνο με δουλειά, προχωράμε μπροστά!

 

Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι,

Σίγουρα πολλές και πολλοί μου έχετε κάνει οι είστε έτοιμοι να μου κάνετε την ερώτηση «Γιατί ανακοινώνω την  υποψηφιότητα μου για  Δήμαρχος τόσο νωρίς» δύο χρόνια περίπου πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του  2019.

 

Κατεβαίνω από φιλοπρωτία;

Κατεβαίνω για να προλάβω κάτι η κάποιον άλλον υποψήφιο;

Κατεβαίνω γιατί έχω χρόνο και χρήματα για σπατάλη;

 

ΟΧΙ. Κατεβαίνω πολύ απλά για να έχετε χρόνο ΕΣΕΙΣ να με γνωρίσετε απ’ όλες τις πλευρές μου, να γίνετε κοινωνοί του οράματός μου, ώστε να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε αμέσως από την πρώτη μέρα της νέας μου θητείας.

Και το κυριότερο να αποφασίσετε ελέγχοντας με σε βάθος χρόνου αν θα πρέπει να με τιμήσετε με την ψήφο σας.

Πιστεύω ότι στη σωστή στιγμή, με τη σωστή απόφαση, θα υπάρχει και το σωστό αποτέλεσμα. Διαφορετικά με λάθος απόφαση, σε λάθος στιγμή, θα υπάρχει σκέτη καταστροφή».

Και στην Αυτοδιοίκηση μια λάθος απόφαση είναι Σκέτη καταστροφή!

 

Φίλοι μου,

Με αίσθημα ευθύνης σας παρουσιάζω σήμερα τις πρώτες βασικές αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου δημοτικού συνδυασμού που ακούει στο όνομα ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Μια ανεξάρτητη, δημοτική κίνηση βασισμένη στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών.

 

Μοναδικός στόχος της δημοτικής παράταξης μας είναι να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.

Θα είναι και βούληση και στόχος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με τρομακτικά γρήγορους ρυθμούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε δοκιμασμένα τοπικά στελέχη με τόλμη, όραμα, θέληση και ικανότητες διοίκησης στο δύσκολο περιβάλλον κάθε Δήμου.

 

Η ονομασία του συνδυασμού της νέας δημοτικής παράταξης, στην οποία έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, είναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ και δείχνει τα ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ.

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ σημαίνει την έναρξη μιας νέας περιόδου για το Δήμο μας, με ποιοτικές υπηρεσίες, χρηστή διαχείριση, διαφάνεια, νοικοκυροσύνη. Στο σημείο αυτό θέλω να ξέρετε ότι η διαφάνεια και η ενημέρωσή σας θα είναι τέτοια ώστε στο τέλος κάθε τριμήνου θα δίνεται στη δημοσιότητα αναλυτικός απολογισμός για το που χρησιμοποιήθηκε και το τελευταίο ευρώ. Και να μην ξεχνάμε ότι είναι χρήματα δικά σας.

 

Ο Δήμος μας ταλαιπωρείται από υποθέσεις που ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

Ξέρω πως περιμένετε να τοποθετηθώ για την τελευταία υπόθεση κλοπής αρχείων του Δήμου μας.

Όμως θέλω να ξέρετε πως δεν πρέπει να βιαστούμε. Ζητώ όπως όλοι σας διαφάνεια.

Ήδη έχω καταθέσει αίτημα να μου δοθούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία  με τον πιο επίσημο τρόπο σχετικά με την  κλοπή  γιατί σκοπεύω να καταθέσω και προσωπικά μήνυση (κατά παντός υπευθύνου) ώστε να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή και να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. 

Με τον ίδιο τρόπο σκοπεύω να πορευτώ σε κάθε υπόθεση που απασχολεί και θα απασχολήσει τον Δήμο μας.

Ειλικρίνεια με τους δημότες, υπευθυνότητα, διαφάνεια, νομιμότητα .

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ σημαίνει συνεργασία, συνεννόηση, συναίνεση. Με πλήρη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού του Δήμου και διοίκηση με σύγχρονες μεθόδους. Θέλω να κάνω μια αναφορά στο ρόλο των προέδρων. Θα δώσω στους προέδρους των κοινοτήτων όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τις διατάξεις του νόμου περί Καλλικράτη. Τέλος στην απαξίωση του θεσμού του Προέδρου. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης σε μία κοινότητα, να μην έχει λάμπες φωτισμού για μήνες, τα σκουπίδια να έχουν εβδομάδες να μαζευτούν  και να μην μπορεί ο Πρόεδρος να επέμβει για την κοινότητά του και να μην μπορεί να κάνει ανάθεση επισκευής και μάλιστα όταν αυτά προβλέπονται από τη νομοθεσία. Θα ορίσω αντιδήμαρχο κοινοτήτων ώστε οι πρόεδροι να έχετε έναν αντιδήμαρχο για την ενημέρωση των προβλημάτων που θα προκύπτουν στα χωριά σας.

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ σημαίνει ότι θέλουμε όλοι οι πολίτες να είστε ενεργοί και όχι περιστασιακοί. Δυστυχώς πολλοί συνδημότες παραπονιούνται ότι σε αιτήματά τους όχι απλά δεν έχουν διευθετηθεί αλλά δεν έχουν λάβει ποτέ ούτε καν απάντηση ούτε καν ενημέρωση. Με αυτό τον τρόπο απαξιώνεται ο πολίτης. Αντιδήμαρχος θα ορισθεί ακριβώς γι αυτό τον σκοπό με αρμοδιότητα «Αντιδήμαρχος του Πολίτη» ώστε να συγκεντρώνει να επεξεργάζεται και να διευθετεί όλα τα αιτήματά σας. Η ενημέρωση και η διευθέτηση των αιτημάτων σας, για εμάς είναι σημαντικός παράγοντας συνεργασίας Δήμου και πολιτών.

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ σημαίνει ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, όπως η παράδοση, η κουλτούρα μας, οι μοναδικές ομορφιές του τόπου μας και ο τρόπος ζωής μας.

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ επίσης σημαίνει η προβολή της νέας μας ταυτότητας,  με ενίσχυση της εξωστρέφειας για να κάνουμε το Δήμο μας, πόλο έλξης ήπιων επενδύσεων. Επαναλαμβάνω ΗΠΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, διατηρώντας το φυσικό περιβάλλον και τοπίο που όλοι μας απολαμβάνουμε. Να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

 

Η κινητήριος δύναμη του συνδυασμού μας είναι η ικανοποίηση των συμπολιτών μας, που σηκώνουν ήδη πολλά βάρη. Η σκληρή δουλειά είναι η στρατηγική όλων μας, είναι η στρατηγική Δέσμευση μας.

 

Βασικό εργαλείο θα είναι η συμμετοχή όλων σας. Η συμμετοχή των πολλών.

Το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.

 

Το σήμα μας είναι γεμάτο από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα του Δήμου μας.

 

Τα ιαματικά λουτρά μας τα μόνα ιαματικά χωρίς ραδιενέργεια κατάλοιπα ή βιομηχανικά λύματα.

Σπερχειός

Ο Σπερχειός είναι η ιστορία του τόπου μας, αλλά δυστυχώς είναι ένας πλούτος αναξιοποίητος.

 

Αχιλλέας ο επιφανέστερος ήρωας της Ομηρικής Ιλιάδας με τους ατρόμητους πολεμιστές του, τους Μυρμηδόνες. Γνωστοί στα πέρατα της γης.

Και οι ενεργοί πολίτες του δήμου μας. Όλοι εμείς, σαν σύγχρονοι Μυρμηδόνες που παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Όλοι εμείς που αξίζουμε μια καλύτερη μεταχείριση από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Όλοι εμείς που νοιαζόμαστε για τα κοινά, τη γνώση των δικαιωμάτων μας και την ενεργό συμμετοχή στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες.

 

 

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Δεν αποτελεί  μέρος της φιλοσοφίας μας η μιζέρια, η στείρα κριτική, η παρελθοντολογία και η μετάθεση ευθυνών. Δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός. Όλοι όσοι διοίκησαν και διοικούν το Δήμο μας, πρόσφεραν και προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν, και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

 

Η δική μας παρέμβαση σε αυτές τις εκλογές, η δική μας συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης θα είναι διαφορετική επί της ουσίας.

 

Σήμερα, σας το εγγυόμαστε ότι και στο τέλος της δικής μας δημοτικής θητείας, θα επιβεβαιωθεί από όλους.

Μια νέα πορεία δημοτικής πολιτικής και σκέψης ξεκινάει σήμερα, τώρα, από εδώ!

 

Η σημερινή εκδήλωση επιδιώκει έναν ανοιχτό διάλογο, για τη συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης πρότασης με την κοινωνία του Δήμου Μακρακώμης. Μια ιδανική πρόταση – πλαίσιο για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων αλλά και δράσεων για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών, σύνθεσης και συνεννόησης για τα ευρύτερα ζητήματα.

Με εξειδικευμένους επιστήμονες, με προτάσεις από όλους του φορείς του Δήμου μας, διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο αναλυτικό πρόγραμμα, για να δώσουμε όλες τις λύσεις που απαιτούνται.

 

Παράλληλα, ανοίγουμε έναν απευθείας διάλογο με τους πολίτες του Δήμου μας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινοτικό διαμέρισμα.

 

Η γνώμη σας μετράει και την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.

 

Γιατί το δικό μας αξίωμα είναι, ότι ο πολίτης Δεν πρέπει να είναι θεατής αλλά πρωταγωνιστής στα δρώμενα του Δήμου.

 

Δεν θέλουμε να είναι θεατής λόγων και ακροατής έργων αλλά το αντίθετο.

 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας παρουσιάσω κάποιες από τις βασικές θέσεις της παράταξης μας για την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων του Δήμου μας που μερικές ήδη έχουν διατυπωθεί από εμένα με την ιδιότητα μου ως δημοτικού συμβούλου και στο δήμο αλλά και στην Περιφέρεια.

 

 

Α. Γεωργικός τομέας

  1. Στήριξη της αγροτικής παραγωγής και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας μέσω της κινητοποίησης του δυναμικού της υπαίθρου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας με:
  2. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Χωρίς τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους ο Δήμος μας δεν έχει μέλλον.
  3. Εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος αρδευτικών δικτύων και αγροτικής οδοποιίας ώστε ο κάθε κτηνοτρόφος να μπορεί να πηγαίνει στο μαντρί του και ο γεωργός στο χωράφι του.
  4. Στήριξη και ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων όπως το φιστίκι Μάκρης, το Ακτινίδιο Καστριού και τα γαλακτοκομικά προϊόντα του τόπου μας.

Β. Υγεία

1.    Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης με γιατρούς. Δεν επιτρέπεται να έχουμε ακτινολογικό τμήμα και να μην υπάρχει ένας ακτινολόγος για τον χειρισμό των μηχανημάτων και την ιατρική γνωμάτευση. Σας υπόσχομαι ότι αν με εκλέξετε καθημερινά θα ζητώ ενημέρωση για τυχόν ελλείψεις και την άμεση επίλυση των προβλημάτων του κέντρου υγείας. Για μένα η υγεία των συνδημοτών μου αποτελεί πρωταρχικό σκοπό και έπονται όλα τα υπόλοιπα. Ήδη την Τετάρτη που έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «Ψήφιση Προϋπολογισμού έτους 2017» και σας το ανακοινώνω απόψε θα προτείνω από τον προϋπολογισμό που ανέρχεται περίπου στα 8 εκατομμύρια ευρώ ο Δήμος να προβεί στην αγορά ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου και στη συνέχεια και ενός δεύτερου.

2.    Χαρακτηρισμός των αγροτικών ιατρείων των ορεινών χωριών του Δήμου Μακρακώμης ως «άγονα». Αυτό σημαίνει ότι ο γιατρός που θα τα επισκέπτεται θα έχει μεγαλύτερο μισθό κατά 70% πράγμα που αποτελεί κίνητρο για τους γιατρούς να έχουν οργανική θέση στα συγκεκριμένα χωριά, ενώ τα χωριά δεν στερούνται ποτέ τις υπηρεσίες των γιατρών και να είναι πάντα ανοιχτά.

 

Γ. Παιδεία

  1. Δημιουργία πρότυπων σχολείων με εκσυγχρονισμό του σχολικού εξοπλισμού και ένταξή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για την έρευνα την καινοτομία και το περιβάλλον. Επισκευή και συντήρηση των υπαρχόντων σχολείων.

 

Δ. Τομέας Περιβάλλοντος και Τουρισμού

  1. Αξιοποίηση της γεωθερμίας σε Πλατύστομο, Παλαιοβράχα και Αρχάνι. Απαιτείται η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων των Λουτροπηγών και η προβολή τους.

 

2.    Ενίσχυση του Εναλλακτικού Τουρισμού, που αποτελεί ήπια μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και πολύπλευρης δραστηριότητας με την αξιοποίηση του πλατανοδάσους εκατέρωθεν του Σπερχειού με μια σοβαρή μελέτη από εξειδικευμένο γραφείο  μελετών    ως χώρου αναψυχής με παράλληλη εγκατάσταση Ζωολογικού και Βοτανικού Κήπου με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητάς του και με προσθήκη αθλητικών δραστηριοτήτων ως επίσης χάραξη μονοπατιών  πεζοπορίας, ποδηλασίας και ιππασίας.

3.     Η μαζική αντίδραση των κατοίκων του Δήμου μας, των φορέων, του Δήμου Μακρακώμης κι εμού προδωπικά κατάφεραν να αναστείλουν τις εργασίες κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή Μαγδάρα και θεωρειται θετική εξέλιξη  ότι στην έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου «Αναθεώρηση Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». δεν γίνετε καμία αναφορά για κατασκευή ΧΥΤΑ στη θεση ΜΑΓΔΑΡΑ Τριλόφου.

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η παράταξη μας ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ πρεσβεύει μια νέα πρόταση.

Μια πρόταση που θα φέρει αλλαγή, ένα νέο όραμα για το Δήμο μας.

Βάλαμε τον πήχη ψηλά και βάζουμε τα δυνατά μας για το αύριο του τόπου μας.

 

Με τους συνεργάτες μου θα δημιουργήσουμε ένα πραγματικά υπερκομματικό, πολυσυλλεκτικό και ανεξάρτητο δημοτικό ψηφοδέλτιο.

 

Άλλωστε στην αυτοδιοίκηση, τα κόμματα περισσεύουν. Δεν υπάρχει χώρος για κομματικές σκοπιμότητες. Όλοι ξέρουμε τις ιδεολογικές προτιμήσεις του καθενός μας.

 

Από παρθενογένεση δεν προέκυψε κανείς. Δε ζητάμε από κανέναν να διαγράψει το παρελθόν του, απεναντίας θέλουμε να καταθέσουμε τις εμπειρίες όλων, να συνθέσουμε τις διαφορές και μέσα από τις αντιπαραθέσεις να δημιουργήσουμε το ΜΕΛΛΟΝ του Δήμου μας.

 

Οι παρούσες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες επιβάλλουν τη σύμπραξη, όχι το διαχωρισμό των πολιτών.

Με αυτές τις σκέψεις, με όρεξη για δουλειά, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην οικονομική, πολιτιστική, κοινωνική και αισθητική αναγέννηση του Δήμου μας.

 

Αδέσμευτοι από κομματικές εξαρτήσεις, προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στρατευθούν μαζί μας, ορθώνοντας το ανάστημα μας στα δομικά υλικά της ομφαλοσκόπησης, της μιζέριας, της εσωστρέφειας και των ωφελιμιστικών συμμαχιών.

 

Δε θέλουμε από τα υλικά κατεδάφισης παλαιών κατοικιών να κάνουμε νέες.

 

Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε σε νέες θάλασσες με παλιά σκαριά.

 

Μπροστά στο συμφέρον του Δήμου μας, θα συνεργαστούμε με όλους για να δημιουργήσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

 

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

 

Μαζί να κάνουμε μια καινούργια αρχή με συμμάχους τη γνώση, τη δημιουργικότητα, τη σκληρή δουλειά, την αισιοδοξία, που τόσο μας είναι αναγκαία.

 

Και κάτι ακόμα πριν κλείσω.

 

Θέλω να σας υποσχεθώ ότι αν στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τιμήσετε με την ψήφο σας ως Δήμαρχο, θα τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια τα σοφά λόγια του αρχαίου φιλόσοφου Αγάθωνα ότι «Ο εκλεγμένος άρχοντας πρέπει να μην ξεχνά τρία πράγματα. Πρώτον ότι διοικεί ανθρώπους, δεύτερον διοικεί με νόμους, και τρίτον δεν διοικεί αιώνια».