Άναψαν τα αίματα στο Κιλελέρ - Ένταση, διαπληκτισμοί και αχαρακτήριστες εκφράσεις ΒΙΝΤΕΟ

2016-03-20 20:16

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην σημερινή εκδήλωση στο Κιλελέρ δεν πρόλαβε να ξεκινήσει την ομιλία της και αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών ανάβουν τις μηχανές των 6 με 7 τρακτέρ και αρχίζουν να κορνάρουν.

Η κ.Βαγενά μετά το πρώτο ξάφνιασμα άρχισε την ομιλία της . Δεν ήταν εύκολο όμως να συνεχίσει και διέκοψε στη συνέχεια, ενώ παρέμενε στο βήμα περιμένοντας . Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν.

Αγρότες άρχισαν να απευθύνονται στην κ.Βαγενά υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι στο πλευρό τους και τα μέτρα που παίρνει τους ξεκληρίζουν, ενώ απαντώντας η κ.Βαγενά τους κατηγόρησε για κομματική φιέστα υποστηρίζοντας ότι άλλοι ήταν αυτοί που τους έκλεβαν.
Η ένταση μεταξύ αγροτών και Άννας Βαγενά συνεχίστηκε ώσπου η ίδια απευθυνόμενη στους διοργανωτές της εκδήλωσης ζήτησε στην ουσία την προστασία τους. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αλλά και ο Δήμαρχος Κιλελέρ πλησίασαν τότε τους αγρότες στα τρακτέρ και προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Απότην έναρξη της εκδήλωσης όμως υπήρξε ένταση, όταν ο εκπρόσωπος των Νέων Αγροτών μίλησε για την απουσία του αρμόδιου υπουργού από την εκδήλωση προκαλώντας την αντίδραση της κ.Βαγενά.
Ακόμη και μετά το τέλος της εκδήλωσης η ένταση συνεχίστηκε σε πηγαδάκια. Ο Χρήστος Σιδερόπουλος και ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παπαστεργίου ύψωσαν πολύ τους τόνους και αντήλλαξαν όχι και τόσο "κομψούς" χαρακτηρισμούς.

Λίγο αργότερα ο βουλευτής Κώστας Σκρέκας που εκπροσωπούσε την Ν.Δ. στην εκδήλωση, θέλησε να πάρει και πάλι το λόγο για να απαντήσει σε όσα καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση η κ.Βαγενά και στα όσα είπε προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν στη συνέχεια η κ.Βαγενά κατέθεσε στεφάνι, έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες από την πλευρά των αγροτών. "Ο Περιφερειάρχης σας χαιδεύει τα αυτιά ενώ εμείς λέμε αλήθειες", είπε στους αγρότες η κ.Βαγενά για να "γιουχάρει" η ίδια τον κ.Αγοραστό όταν κατέθετε στεφάνι στο Ηρώο.