Αναστάσιμο μήνυμα του Πάνου Κοντογεώργου

2017-04-14 12:43

Αναστάσιμο μήνυμα
του Πάνου Κοντογεώργου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μακρακώμης.


Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
Η Ανάσταση του Κυρίου, το θαύμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου συνιστά την υπέρτατη στιγμή της Χριστιανοσύνης. Είναι η στιγμή που η ζωή νικά το θάνατο, η ελπίδα κατακρημνίζει την απαισιοδοξία, την μοιρολατρία και την απάθεια. Είναι η στιγμή που γεμίζει τις καρδιές όλων των πιστών με αγάπη και αφοσίωση.
Με πνεύμα κατάνυξης, στοχασμού και περισυλλογής και πίστη στα διδάγματα της θυσίας του Θεανθρώπου.
Η θυσία του Κυρίου και η Ανάσταση στέλνουν το δικό τους μήνυμα ανά την Οικουμένη, προς όλους τους ανθρώπους, προς όσους δοκιμάζονται, όσους πονούν και ασθενούν. Στέλνουν ένα μήνυμα προς όλους μας για να μας θυμίσουν ότι η πραγματική ευτυχία, η ουσία της ύπαρξης και η λύτρωση από τα δεινά δε βρίσκονται πάντα στα υλικά αγαθά, στις εφήμερες επιδιώξεις.
Στέλνουν το μήνυμα της στήριξης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας, τον γείτονα, τον διπλανό μας που έχει ανάγκη τη δική μας αρωγή.
Φέτος την Ανάσταση, ανάβοντας τις λαμπάδες μας, ας πάρουμε δύναμη από το άσβεστο φως της θυσίας του θεανθρώπου. Και ας κοιτάξουμε μέσα μας για να βρούμε τη δύναμη και την ελπίδα που συχνά ξεχνάμε ότι έχουμε. Ας γίνει το φως της Αναστάσεως το ξεκίνημα για μια νέα πορεία στη ζωή μας γεμάτη από χαρά, υγεία, προκοπή και, κυρίως, πίστη στο καλύτερο αύριο που μας περιμένει.
Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα!