Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία: «...Απλοί θεατές των γεγονότων ο Δήμαρχος καί η Δημοτική Αρχή»

2020-07-15 17:56

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 

ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

 

Εδώ και μία περίπου εβδομάδα ανακοινώθηκε και επίσημα από την Τράπεζα Πειραιώς το οριστικό λουκέτο του υποκαταστήματος Σπερχειάδος. Το στοιχείο που εγείρει προβληματισμούς είναι πως για ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος λειτούργησαν ως απλοί θεατές των γεγονότων, αντιδρώντας ετεροχρονισμένα και αφού πρώτα τους είχαν προλάβει οι ίδιες οι εξελίξεις. Όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Αστ. Σταθμού Μακρακώμης, έτσι και τώρα, η διοικούσα αρχή χρονοτρίβησε σημαντικά και ωθήθηκε σε απονενοημένες ενέργειες για να “κουκουλώσει” την πλήρη απραξία της.  

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, όπως ακριβώς έγιναν. Έπρεπε να φτάσουμε στο έσχατο σημείο της οριστικής κατάργησης του υποκαταστήματος της τράπεζας για να δούμε μια υποτυπώδη αντίδραση απ’ το Δήμαρχο. Και λέμε υποτυπώδη γιατί το μόνο που ακολούθησε ύστερα απ’ την ανακοίνωση του κλεισίματος ήταν δύο Δελτία Τύπου περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση με πλήρη αποποίηση των ευθυνών και επίρριψη αυτών σε τρίτα πρόσωπα. Δύο Δελτία Τύπου απ’ τα οποία απέρρεε ξεκάθαρα πως ο Δήμαρχος εστιάζει περισσότερο στο πολιτικό κόστος, παρά στην ουσία που είναι το γεγονός ότι στην έδρα του Δήμου δε λειτουργεί πλέον ΚΑΝΕΝΑ τραπεζικό κατάστημα για την εξυπηρέτηση του κοινού. Το δεύτερο κατά σειρά Δελτίο Τύπου, μάλιστα, σε μορφή επιστολής είχε ως αποστολέα τον ίδιο το Δήμαρχο, ωστόσο ο παραλήπτης παραμένει ΑΓΝΩΣΤΟΣ. 

Και η συνέχεια; Μόνο ως ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ μπορεί να θεωρηθεί…

Ο Δήμαρχος, έχοντας απωλέσει κάθε ίχνος ψυχραιμίας, ωθήθηκε σε απεγνωσμένες προσπάθειες, ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΣ τις τοπικές κοινωνίες των Δημοτικών Ενοτήτων Μακρακώμης και Σπερχειάδας. Αυτό μόνο ως ΚΑΤΑΝΤΙΑ μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος…

Πέραν όλων των άλλων, ένα ακόμη στοιχείο που θεωρούμε πως λειτούργησε καταλυτικά στο οριστικό σφράγισμα της Πειραιώς και χρεώνεται και αυτό στην παρούσα Δημοτική Αρχή, είναι η δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού του Δήμου στην τράπεζα Eurobank. Από την πρώτη στιγμή ως παράταξη το ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ως θέμα, επισημαίνοντας πως μια τέτοια κίνηση είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και θα διευκολύνει τη διοίκηση της Τράπεζας στο να λάβει αρνητική απόφαση. Όπως και έγινε! Έτσι εξηγείται και το κάλεσμα του Δημάρχου προς όλους τους δημότες να γυρίσουν την πλάτη στην Πειραιώς, μιας και είναι ο ίδιος που χάραξε το δρόμο πολύ πριν γίνουν όλα αυτά ανοίγοντας λογαριασμό του Δήμου σε άλλη τράπεζα. 

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως έφτασε πλέον ο καιρός, μιμούμενοι και το παράδειγμα των περισσότερων Δήμων ανά την επικράτεια, να επιστρέψουμε σε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να τεθούν σε άμεσο διάλογο και κοινή θέα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη δεδομένη χρονική στιγμή το Δήμο μας. Είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ και τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να συνεδριάζει κανονικά η Οικονομική Επιτροπή με παρουσία τουλάχιστον 10 ατόμων σε ένα χώρο 20 τετραγωνικών και να μη συνεδριάζει κανονικά το Δημοτικό Συμβούλιο στα 200 τετραγωνικά του Συνεδριακού Κέντρου με άπλετο χώρο για να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.