Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία: Διαμαρτυρία-Καταγγελία γιά παράβαση καθήκοντος από το προεδρείο τού Δημοτικού συμβουλίου

2020-12-07 18:11

Διαμαρτυρία-καταγγελία κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία” κ. Θύμιος Παπαευθυμίου, σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης οι οποίες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη αλλά δεν μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία – Καταγγελία

Σας γνωρίζουμε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια που έγιναν και γίνονται με τηλεδιάσκεψη στο Δήμο Μακρακώμης δεν μεταδίδονται ζωντανά παρά τις έντονες διαμαρτυρίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς και την κατ’ επανάληψη αποχή μας.

Επίσης σας κάνουμε γνωστό πως στέλνονται προσκλήσεις στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, όπως προβλέπεται απ’ το νόμο, αλλά δεν τους έχουν δοθεί κωδικοί πρόσβασης, στερώντας τους έτσι το δικαίωμα συμμετοχής αλλά και την ψήφο. Τα παραπάνω συνιστούν παράβαση καθήκοντος από τη μεριά του Προεδρείου, διότι πέραν του ότι ο νόμος προβλέπει ότι οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είναι δημόσιες υπάρχει και ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΔΣ.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο απόσπασμα από πρακτικό ΔΣ αριθ. 24/2017 σε συνέχεια της 23/2017 συνεδρίασης που περιλαμβάνει την υπ’ αριθμ. 285/2017 απόφασή του, το οποίο και αγνοήθηκε προκλητικά.

Οι αιτιάσεις περί τεχνικής αδυναμίας θεωρούμε ότι δεν αντέχουν στη λογική. Εμείς ως αντιπολίτευση εξαντλήσαμε τη δικαιοδοσία μας αλλά και τα όριά μας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ