ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Γιατί δεν συμμετέχουμε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

2020-04-14 22:05

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

Με δεδομένη την απόλυτη ανάγκη αντιμετώπισης της εξάπλωσης των αρνητικών συνεπειών του κορονωϊού Covid 19 η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού θα λειτουργούν δια τηλεδιασκέψεων ή δια περιφοράς.

Επανειλημμένα ζητήσαμε οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας να γίνονται από απόσταση. Δυστυχώς για τρίτη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να μην συμμετέχουμε μιας και όπως μας ανέφερε ο γραμματέας της Οικονομικής Επιτροπής, δεν θεωρούν πως είναι πολλά τα άτομα που συμμετέχουν στη συνεδρίαση και θα γίνεται με τον καθιερωμένο τρόπο. Δηλαδή το γραφείο του Δημάρχου, σε ένα χώρο λίγων τετραγωνικών θα συνωστιζόμαστε περίπου δέκα άτομα.

Έχοντας υπόψη την ατομική αλλά και την συλλογική ευθύνη και ακολουθώντας τις οδηγίες προστατεύοντας την τοπική κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε τέτοιου τύπου συνεδριάσεις εν μέσω πανδημίας, αλλά επιθυμούμε να συνεχίσουμε να εκτελούμε τα καθήκοντα μας.

Ζητάμε λοιπόν από τον Πρόεδρο της Ο.Ε. κ. Χαντζή να επιδείξει την ανάλογη ευθύνη και τηρώντας τα μέτρα να συνεδριάζουμε από απόσταση δίνοντας το καλό παράδειγμα και στους συμπολίτες μας.

Με τιμή

Ευθύμιος Παπαευθυμίου

Μαρία Μίχου –Κατσαβριά