Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία: ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2/10/19

2019-10-06 15:39

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 2/10/19

 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) θέματα και ένα ψήφισμα. Με τη λήξη της συνεδρίασης και σε άμεσο χρόνο δημοσιεύθηκαν και αναρτήθηκαν ανακρίβειες, οι οποίες δεν μπορούν συμπερασματικά, παρά να αποσκοπούν στην παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Έγινε και λόγος για έλλειψη περιόδου χάριτος προς τη νέα δημοτική αρχή.

 ΣΑΣ  γνωρίζουμε ότι από τα τριάντα τέσσερα (34) θέματα, η παράταξή μας ΥΠΕΡψήφισε  τα τριάντα τρία (33) και καταψήφισε από το τριακοστό τέταρτο (34) θέμα που  αφορούσε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ΜΟΝΟ το σκέλος που  σχετίζονταν με το ποσό των 350.000,00 ευρώ (πίστωση η οποία εγγράφεται στους  δύο τελευταίους προϋπολογισμούς του Δήμου και η οποία δεν μπορούσε να διατεθεί, λόγω ανυπαρξίας νομοθετικού πλαισίου και κατά συνέπεια η δαπάνη χαρακτηριζόταν ως μη επιλέξιμη), που προορίζονταν για την εξυγίανση των σφαγείων.

Στην αναμόρφωση που προτάθηκε κατανέμεται το συγκεκριμένο ποσό σε Απευθείας Αναθέσεις, όπως καθαρισμοί ρεμάτων (που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου), μελέτες, αμοιβές συνεργατών κ.τ.λ.
Δεν δαιμονοποιούμε τις αναθέσεις,  είναι μια νόμιμη διαδικασία. Διαφωνούμε επί της ουσίας.  Όσο αφορά την υπόλοιπη αναμόρφωση, δεν θα μπορούσαμε να μην συναινέσουμε σε τακτικές αποδοχές υπαλλήλων, παγίες προέδρων, αποδόσεις φόρων κ.τ.λ.
Πρόκειται άλλωστε για θέματα λειτουργίας του Δήμου, όπως εύστοχα τοποθετήθηκε γνωμοδοτώντας θετικά ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παπαευθυμίου.(βλέπε video συνεδρίασης Δ.Σ).
Έγινε επίσης λόγος για «Αγώνα δρόμου της Νέας Δημοτικής Αρχής για την διάσωση των σφαγείων». Θεωρούμε ότι Αγώνα δρόμου κάνεις όταν προσθέτεις και όχι όταν αφαιρείς και ειδικά όταν πρόκειται για χρήματα.
Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε την πρόθεση της παράταξής μας να εξασκήσουμε το ρόλο μας εποικοδομητικά, προς όφελος του Δημότη και του Τόπου και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.