Ανιψιός εκτέλεσε για προσωπικές διαφορές τον θείο του και σκηνοθέτησε...ληστεία

2015-10-03 15:55

Ανατροπή σε δολοφονία στην Πάτρα -Δράστης ο ανιψιός του θύματος που «βοηθούσε» στις έρευνες

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 69χρονου στην Δροσιά Αχαΐας και όπως αποδείχθηκε, δράστης ήταν ο ίδιος του ο ανιψιός, ο οποίος μάλιστα προσπάθησε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς «βοηθώντας» στις έρευνες.

Ειδικότερα, ο 46χρονος είχε προθυμοποιηθεί να μεταφέρει τη σορό του 69χρονου, όταν βρέθηκε από τους αστυνομικούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, προκειμένου να δικαιολογήσει τυχόν εύρεση δικού του βιολογικού υλικού, ενώ είχε πάρει και τα χρήματα της σύνταξης που είχε εισπράξει το θύμα, ώστε να στρέψει τις έρευνες των αστυνομικών στο ενδεχόμενο της ληστείας.

Ομως, οι χρόνιες προσωπικές και οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα κατέστησαν τον 46χρονο βασικό ύποπτο και μετά την προσαγωγή του στην Ασφάλεια Πατρών, αλλά και τα στοιχεία που είχαν οι αστυνομικοί ομολόγησε το έγκλημα.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο 46χρονος περίμενε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης τον 69χρονο σε κοινοτικό δρόμο και όταν τον είδε να πλησιάζει, τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι.

Συνολικά, ο δράστης έριξε τέσσερις πυροβολισμούς, δυο κατά του θύματος, εκ των οποίων ένας ήταν εξ επαφής και δύο στον αέρα, προκειμένου να πιστέψουν οι κάτοικοι ότι στην περιοχή βρίσκονται κυνηγοί.

Στην συνέχεια ο 46χρονος προσπαθώντας να καλύψει τα ίχνη του και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της Αστυνομίας, μετέφερε πεζός τη σορό του 69χρονου και την έριξε σε χαράδρα, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τον τόπο του εγκλήματος και κάλυψε με χώμα τις κηλίδες αίματος.

Αφαίρεσε επίσης από τον 69χρονο διάφορα προσωπικά αντικείμενα και το ποσό της σύνταξης που είχε μόλις εισπράξει και τα έκαψε σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, στην ίδια περιοχή, ενώ περισυνέλεξε και δύο από τους τέσσερις κάλυκες.

Ομως οι αστυνομικοί, κατά την διάρκεια των ερευνών στην περιοχή, βρήκαν βιολογικό υλικό, ενώ σε θαμνώδη περιοχή εντόπισαν το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

iefimerida.gr