Απετράπη απόπειρα αυτοκτονίας ανήλικης μέσω του “Cyber Alert”

2015-04-05 09:24

Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου, απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του «CYBER ALERT». Η ανήλικη κοπέλα ανήρτησε στο προφίλ της την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαρτίου, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», σχετικά με εκδήλωση πρόθεσης ατόμου να αυτοκτονήσει, ύστερα από ανάρτηση που πραγματοποίησε σε προφίλ που κατέχει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολούθησε διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, σε συνεργασία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, με σκοπό τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του εν λόγω ατόμου.

Αποτέλεσμα της ενδελεχούς έρευνας, ήταν η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών του και ο γεωγραφικός εντοπισμός της κατοικίας του, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και σωματικής του ακεραιότητας.

Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ανήλικη ημεδαπή, η οποία εντοπίστηκε και κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID.