Αποφυλακίστηκε ο μακελάρης της Φθιώτιδας που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια!

2016-04-16 00:00

Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων, που δεν πιστεύουν ότι αποφυλακίστηκε ο "μακελάρης" που τον Αύγουστο του 2010, συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο σκορπώντας το θάνατο στον οικισμό "Καυκί"  της ανατολικής Φθιώτιδας, που βρίσκεται στην παραλία μεταξύ Ραχων και Αχλαδίου.

Τον φώναζαν ο "Μητσάρας ο ψαράς" και μια Αυγουστιάτικη βραδιά του 2010 σε κατάσταση αμόκ ο 68χρονος τότε ψαράς άρπαξε την καραμπίνα και σκόρπισε το θάνατο.

Τραγικός απολογισμός: 2 νεκροί και 3 σοβαρά τραυματίες.

Μάλιστα ένα από τα θύματα του, μια 25χρονη νεαρή μητέρα από τη Λαμία, η οποία έμεινε τυφλή από τα σκάγια του όπλου είχε συγκλονίσει το δικαστήριο όταν γύρισε και τον ρώτησε: «Γιατί μου το κάνατε αυτό;»

Στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Λιβαδειάς όπου έγινε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης, του διπλού φονικού στη Φθιώτιδα, ο 68χρονος τότε φονιάς είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια και 42 χρόνια κάθειρξης, ενώ η σύζυγός του, η οποία κατηγορήθηκε για συνέργεια, καταδικάστηκε σε 32 χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν από λίγες ημέρες ο "μακελάρης" αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας.

Η απόφαση αυτή έχει εξοργίσει τους συγγενείς των θυμάτων. «Είναι δυνατόν να αποφυλακίζεται σε πέντε χρόνια ένας που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια. Αν είχε σοβαρά προβλήματα υγείας ας πήγαινε σε κλινική ή σε νοσοκομείο των φυλάκων. Το σπίτι του στον οικισμό είναι δίπλα δίπλα με το σπίτι των ανθρώπων που σκότωσε. Αν το παιδί της γυναίκας, που σκότωσε εν ψυχρώ χωρίς κανένα λόγο,  τον συναντήσει μπροστά του πως θα μπορέσει να το ζήσει αυτό; Πως θα αντιδράσει; Τι νόμοι είναι αυτοί; Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Είναι έξω από κάθε λογική αυτό που συμβαίνει...», έλεγε ένας από τους συγγενείς των θυμάτων στο LamiaReport.

lamiareport.gr