Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη

2015-10-14 14:47

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μετά από επτά αιτήσεις που υπέβαλε στο δικαστήριο και 3,5 χρόνια κράτησης για την εμπλοκή της στις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η ποινή που της είχε επιβληθεί ήταν κάθειρξη 12 ετών, με τη σύζυγο του πρώην υπουργού να δηλώνει αθώα και να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Το δικαστήριο πριν από λίγο αποφάσισε την αποφυλάκισή της υπό όρους, αλλά και την καταβολή εγγυοδοσίας αρχικά 70.000 ευρώ, τα οποία όμως -όπως δήλωσαν οι συνήγοροί της- δεν υπάρχουν. «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να την σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό», ανέφερε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Στο άκουσμα της εγγυοδοσίας η Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε. Φωνάζοντας «όχι, όχι άλλη φυλακή» αποχώρησε από την αίθουσα. Οι συνήγοροί της επανήλθαν ζητώντας μείωση της εγγυοδοσίας, με τους δικαστές να αποφασίζουν την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ. Επιπλέον έκριναν ότι πρέπει να της επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η αφαίρεση διαβατηρίου και η εμφάνισή της 3 φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς της.

Οι συνήγοροι τώρα ζητούν από το δικαστήριο να δώσει μια προθεσμία τριών μηνών για να μπορέσει η Βίκυ Σταμάτη να συγκεντρώσει τα χρήματα.