Αποκαλύψεις Μαρτίνη για μισθούς «μαμούθ» στο Ερρίκος Ντυνάν

2017-06-20 23:31

Ενώπιον της εξεταστικής για την υγεία εμφανίζεται σήμερα, για τρίτη φορά, ο υπόδικος και προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης

Αποκαλύψεις για υπέρογκους μισθούς στο «Ερρίκος Ντυνάν», την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρόεδρος επιβεβαίωσε ο Ανδρέας Μαρτίνης που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας.

Μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου, δεν διέψευσε ότι υπήρξε ετήσια σύμβαση γιατρού ενός εκατομμυρίου το χρόνο, ενώ η προϊσταμένη του λογιστηρίου αμειβόταν με 14.000 ευρώ το μήνα και το 2010 έλαβε μπόνους 85.000 ευρώ. 

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μαρτίνης ζήτησε από τα μέλη της εξεταστικής να απευθύνει αίτημα προς τις αρχές, προκειμένου να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, όσων ατόμων εμπλέκονται στο θέμα της μεταβίβασης του νοσοκομείου σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ για το cd με τα 17.000 ονόματα νοσηλευομένων που δεν πλήρωσαν τα νοσήλια ή έτυχαν γενναίων εκπτώσεων,  κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων, η εξεταστική επιτροπή δεν θα μπορέσει επί του παρόντος να το αξιοποιήσει, καθότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις ασθένειες των προσώπων.