Άρση ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου ζητά ο εισαγγελέας,για φοροδιαφυγή περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ

2015-08-25 15:48

Το πράσινο φως της Βουλής ζητεί ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης προκειμένου να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή και αντιπρόεδρου του κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Με έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο κ. Δραγάτσης ζητεί να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία αφορούν, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του, την μη έκδοση απόδειξης για αμοιβή περίπου ενός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε από διεκπεραίωση υπόθεσης που χειρίστηκε ως δικηγόρος.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε  το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητρόπουλος έχει διατυπώσει τις αντιρρήσεις του για την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ ενώ εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια.  Παρά τις συγκεκριμένες ενέργεια  ποινική διαδικασία που κινεί ο οικονομικός εισαγγελέας δεν σταματά

καθώς αναφέρεται ότι ο φόρος που έπρεπε να καταβάλλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι 940.000 ευρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητρόπουλος με δεδομένο ότι έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη, δεν έκανε αίτηση υπαγωγής στον νόμο Βαλαβάνη, γεγονός που θα «μπλόκαρε» την ποινική διαδικασία  ενώ παράλληλα θα κατέβαλε και λιγότερα χρήματα ως φόρο.