Αυτός είναι ο 48χρονος που εξαπατούσε άνεργους

2015-08-11 16:54

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, κατόπιν  σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 48χρονου άνδρα ο οποίος εξαπατούσε πολίτες, από τους οποίους εισέπραττε χρήματα, προκειμένου να τους εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Ο Σπυρίδων Σεϊμανίδης, όπως ονομάζεται ο δράστης,  συνελήφθη στις 31 Ιουλίου, στην περιοχή της Κηφισιάς, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καματερού. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, η δημοσιοποίηση των στοιχείων, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων» καθώς και στο να διερευνηθεί η συμμετοχή του δράστη και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός και άλλων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, η αστυνομία καλεί τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2320718 και 210-2320279 του Τμήματος Ασφαλείας Καματερού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.