Χαμός στη Βουλή: Χρυσή Αυγή κατά ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

2015-10-15 19:44

Στα ύψη ανέβηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ αλλά και με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος να απειλήσει ότι θα καλέσει τον Φρούραρχο και να διακόπτει την συνεδρίαση.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός διαχέχθηκε στο βήμα τον Θανάση Παφίλη και κατηγόρησε το ΚΚΕ για τα οικονομικά του. Αφησε δε αιχμές για το πού πουλήθηκε η τηλεοπτική άδεια του 902.

Ο Γ. Λαγός είπε ότι «οι σύντροφοι του ΚΚΕ δεν μπορεί να μιλούν αν δεν δεχθούν έλεγχο στα οικονομικά τους» και ζήτησαν να πουν σε ποια offshore πούλησε τον 902».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα:

«Μη μιλάς εσύ που είσαι δολοφόνος!» φώναξαν και αποχώρησαν ομαδικά.

Επικράτησε μεγάλη ένταση με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα ο προεδρεύων κ. Γ. Βαρεμένος να ζητήσει να διακοπεί η συνεδρίαση και να έρθει στην Ολομέλεια ο Φρούραρχος της Βουλής.

Εκεί απάντησε ο Γ. Λαγός:

«Εμείς δεν φοβηθήκαμε όταν μας βάζατε φυλακή θα φοβηθούμε τα τσιράκια του συστήματος; Να έρθει ο φρούραρχος!»

Ο Γ. Βαρεμένος διέκοψε πράγματι την συνεδρίαση ενώ βουλευτές της Χρυσής Αυγής επετέθησαν φραστικά στον Πάνο Σκουρλέτη. «Βγες έξω» του φώναζαν για να απαντήσει εκείνος.

«Μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία στα ξενοδοχεία τα βράδια και θα μου πείτε εμένα να φύγω από τη Βουλή; »

Μετά την δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης στο βήμα ανέβηκε και πάλι ο Γ. Λαγός, ο οποίος απευθυνόμενος στο ΚΚΕ που είχε αποχωρήσει είπε: «Ή θα είναι εδώ και θα ακούνε την αλήθεια που πονάει ή θα φεύγουν».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ